Tenis

Martić slavila prvi put protiv Linette, a u drugom kolu je čeka sedma nositeljica turnira u Kini

Krešimir Milić • utorak, 10.10.2023.
Martić slavila prvi put protiv Linette, a u drugom kolu je čeka sedma nositeljica turnira u Kini
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica bila je bolja s 2:0 u setovima protiv bolje rangirane Poljakinje. U idućem kolu igra protiv Čehinje koju je pobijedila već ove godine…

Malo teži ždrijeb na početku WTA turnira u kineskom Zhengzhou nije bio problem za 45. tenisačicu svijeta Petru Martić. Hrvatska tenisačica pobijedila je u prvom kolu turnira 23. na WTA listi Poljakinju Magdu Linette.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slavila je Martić sa 7:6, 6:1. Bila je ovo prva pobjeda Martić u ogledima s Poljakinjom, a dosad su igrali četiri puta u karijeri.

Borba se vodila u prvom setu u kojem je bilo preokreta, ali na kraju je Martić slomila protivnicu u tie-breaku. Nakon što je prvi set potrajao sat i 18 minuta, drugi je bio riješen u 32 minute s dva breaka Martić.

U 2. kolu hrvatsku tenisačicu čeka meč protiv sedme nositeljice i 18. na svijetu Čehinje Barbore Krejčikove. Ove godine su se susrele već u Madridu, što im je bio i prvi međusobni meč, a slavila je Martić tad 6:3, 7:6.

Ako prođe u četvrtfinale ovog turnira ždrijeb bi Martić mogao spojiti s Donnom Vekić, 10. nositeljicom, kojoj je protivnica u 2. kolu 43. tenisačica svijeta Ukrajinka Lesia Tsurenko.

WTA Zhengzhou, 1. kolo:
Petra Martić - Magda Linette 7:6, 6:1 <

FOTO - EPA, NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!