Nogomet

Šutalo na udaru kritika: 'Vidite koliko možete za njega dobiti i pošaljite ga doma'

Branimir Korać • utorak, 10.10.2023.
Šutalo na udaru kritika: 'Vidite koliko možete za njega dobiti i pošaljite ga doma'
Foto: Pixsell

Ajax ove sezone igra užasno, a na meti su se našli - Hrvati. Glavno Ajaxovo pojačanje ovog ljeta, Josip Šutalo, nalazi se na udaru kritika...

Ajax je očajnički htio dovesti Josipa Šutala i u tome je i uspio. Platio je za njega više od 20 milijuna eura, a Šutalo, zajedno s ostatkom momčadi, ne liči na sebe.

Igraj na utakmice nizozemskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, nije on jedini, praktički svi igraju značajno ispod očekivane razine, ali upravo on se našao na udaru kao onaj od kojeg se očekivalo puno više.

"Šutalo je najskuplji branič u povijesti Ajaxa, nije se prilagodio, ne komunicira s nikim, ne druži se, samo razmišlja o tome kako da se vrati kući u Zagreb", otkrio je bivši igrač Ajaxa i nizozemske reprezentacije Andy van der Meyde.

Nekadašnji nizozemski izbornik Dick Advocaat odmah je poručio: "Vidite koliko možete za njega dobiti i pošaljite ga doma, ne može se ovako nastaviti", rekao je Advocaat tijekom gostovanja na nizozemskoj televiziji.

Međutim ima i onih koji Šutala vide u drugom svjetlu, poput urednika Voetbal Internationala Pietera Zwarta.

"Šutalo je jednako dobar ili loš koliko i njegov trener. Pravi problem je momčad koja jako loše pokriva teren, vezni igrači ne rade dobar posao, ostajete na velikom prostoru sami, a u takvim uvjetima obrambeni igrači su uvijek žrtve", ističe Zwart.

FOTO - Marko Prpić, PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!