Nogomet

Eden Hazard prelomio i otišao u mirovinu, kraj velike karijere koju su zadnjih godina obilježile ozljede

Branimir Korać • utorak, 10.10.2023.
Eden Hazard prelomio i otišao u mirovinu, kraj velike karijere koju su zadnjih godina obilježile ozljede
Foto: EPA

Eden Hazard završio je igračku karijeru. Sjajni Belgijac objavio je kako se povlači u igračku mirovinu nakon što se prošle sezone oprostio i od reprezentacije...

Nije trebalo tako završiti, ali posljednje godine za Edena Hazarda predstavljale su pravu noćnu moru. Od prelaska iz Chelseaja u madridski Real, Hazard nije ličio na sebe, masakrirale su ga ozljede i više je vremena u te četiri godine proveo van kadra nego u konkurenciji za nastup.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon svega toga nije se bilo lako vraćati, Hazard više nije bio na Realovoj razini, ali niti nije više bio onako važan i dobar niti za belgijsku reprezentaciju od koje se oprostio nakon ispadanja u skupini Svjetskog prvenstva u Kataru.

Od ovog ljeta Hazard je bio bez kluba, spominjale su se ponude iz Saudijske Arabije, MLS-a, povratak u Belgiju pa čak i neki manji klubovi Premier lige, ali nije pokazivao veliki interes i sve je vodilo prema tome da je na rubu odlaska u mirovinu.

Hazarda nećemo pamtiti po igrama u dresu madridskog Reala jer ih je bilo jednostavno premalo onih kvalitetnih, ali zato ćemo ga pamtiti prema nastupima u dresu Chelseaja kojem je dao najbolje godine svoje karijere.

S Chelseajem je osvojio dvije titule prvaka Engleske, osvojio je FA kup, Liga kup, dva puta Ligu prvaka i u svim tim uspjesima imao je ključnu ulogu.

Tri puta je proglašen za najboljeg belgijskog igrača, osvojio je i titulu najboljeg igrača Premier lige, dok je nastupao za Lille bio je i dva puta najbolji igrač Ligue 1, a biran je i u najbolju momčad godine i u izboru Uefe i Fife.

Hazard se od belgijske reprezentacije oprostio s 31 godinom i upisanih 126 nastupa i 33 golova. Bio je predvodnik velike belgijske generacije za koju se predviđalo da je dovoljno snažna za osvajanje trofeja, ali više od bronce sa SP-a u Rusiji nije napravila.

FOTO: EPA/Georgi Licovski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!