Rukomet

Zagreb dočekuje Aalborg: 'To je reprezentacija Danske pojačana s nekoliko internacionalaca'

Branimir Korać • utorak, 10.10.2023.
Zagreb dočekuje Aalborg: 'To je reprezentacija Danske pojačana s nekoliko internacionalaca'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Rukometaši Zagreba u četvrtom kolu EHF Lige prvaka imat će vrlo težak posao. U goste im dolazi snažni Aalborg s kojim neće biti nimalo jednostavno igrati...

Nakon velike pobjede protiv Kolstada, pred rukometašima Zagreba je novi skandinavski izazov u Ligi prvaka, samo još veći i komplicirani. U goste dolazi Aalborg, još uvijek ipak dosta kvalitetnija i posloženija momčad od Norvežana.

Igraj na Zagreb - Aalborg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"U četvrtak nam u goste dolazi odlična ekipa, prepuna napadačkog potencijala, spoj mladosti i iskustva u dobrom balansu i sigurno je da nas čeka veliki izazov. Imaju Landina na golu, Mikkela Hansena i našeg Vlaha na vanjskim pozicijama, kružnog napadača Halda koji je odličan... Igraju tipično skandinavski s puno trke, tako da će opet biti veliki naglasak na naše vraćanje u obranu što smo dobro odradili protiv Kolstada u prošlom kolu. Ovoga puta plan je da to ponovimo, ali i da ubacimo u brzinu više, odnosno da i mi probamo postići koji laki pogodak kroz polukontru", kaže trener Zagreba Andrija Nikolić.

Ključan faktor u pobjedi protiv Kolstada bio je Matej Mandić od kojeg se očekuje jednak doprinos i prema Aalborgu.

"Prošlo kolo najbolje oslikava kolika je važnost golmana u rukometu. Naš Mandić je branio fantastično i mi smo uvjerljivo svladali Kolstad, a njima je Landin branio loše i oni su naoko lako poraženi od Szegeda. Nadam se da će Matej opet biti na visokoj razini, a naši igrači u napadu moraju biti koncentrirani i ne dopustiti Landinu da se razbrani jer bi onda lako mogli upasti u probleme."

Mandić se nada da Zagreb može ponoviti odličnu igru protiv Kolstada.

"Ja ih vidim kao reprezentaciju Danske na okupu, pojačanu za još nekoliko sjajnih internacionalaca poput Aleksa Vlaha. Kod nas je atmosfera trenutno jako dobra, pripremamo se maksimalno kako bismo u četvrtak bili na visini zadatka i kako bismo mogli parirati jednom ovako snažnom protivniku. Nakon onakve pobjede protiv Kolstada, puno se i bolje i lakše, ali i raspoloženije i trenira. Vjerujem da možemo nastaviti u istom tonu i da ćemo prikazati još jednu sjajnu partiju u Ligi prvaka."

Optimist je i Filip Glavaš koji cijeni Dance, ali vjeruje kako Zagreb može iznenaditi.

"Ozbiljna su ekipa. Krasi ih puno trke, vole igrati jedan na jedan, imaju pregršt reprezentativaca na čelu s Landinom, Vlahom i Hansenom. Naš je zadatak da ponovimo izdanje koje smo pokazali protiv Kolstada što u prvom redu znači da se moramo jako dobro vraćati nazad. Kao što je trener rekao ovoga puta ćemo i mi pokušati njima zadati probleme s ponekim lakim golom i kvalitetnom tranzicijom. Hvala navijačima koji su nas podržali protiv Kolstada, a ja ovim putem pozivam sve da dođu u što većem broju i protiv Aalborga i da budu naš osmi igrač. Uz njihovu pomoć vjerujem da možemo uzeti bodove."

Susret u Areni Zagreb počinje u četvrtak u 18:45 sati.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!