Nogomet

Brekalo i Musa ne strahuju od Turske: 'Osjećamo se sjajno i spremni smo'

Branimir Korać • utorak, 10.10.2023.
Brekalo i Musa ne strahuju od Turske: 'Osjećamo se sjajno i spremni smo'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pre hrvatskom nogometnom reprezentacijom su kvalifikacijski dvoboji protiv Turske i Walesa. Josip Brekalo i Petar Musa nadaju se kako će dobiti priliku...

Josip Brekalo i Petar Musa mogli bi iskočiti u prvi plan prvenstveno protiv Turske, a zatim i Walesa. Obojica se nadaju prilici, a dobre su šanse da će je i dobiti.

Igraj na Hrvatska - Turska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime Brekalu se otvorio prostor nakon ozljeda Perišića, Ivanušeca i Oršića dok se Musi otvorio nakon odlaska Livaje iz reprezentacije te ozljeda Kramarića i Petkovića.

Musa tako iz trećeg plana izbija u prvi, a Brekalo čak nije niti bio pozivan već neko vrijeme, ali bi se odjednom mogao naći u poziciji startera.

"Spreman sam za nastup protiv Turske, igram u dobroj formi, nadam se da ću moći pomoći ekipi. Na izborniku je da nas taktički pripremi, ja sam spreman da pomognem", istaknuo je Brekalo.

U Fiorentini igra više i bolje ove sezone nego što je to bilo u prošloj sezoni.

"Odlično se osjećam u Fiorentini, izborio sam se više-manje da sam u prvom planu. Utakmica protiv Napolija je bila bitna, zabio sam, pobijedili smo i presretan sam."

Brekalo se raduje dvoboju protiv Turaka, atmosferi...

"Tako bitnu utakmicu na najnovijem stadionu u Hrvatskoj, nije moglo bolje. Znamo da su promijenili izbornika, pitanje je koliko mogu promijeniti igru u ovih par dana, vjerujem da će biti kao prije", kaže Brekalo i dodaje:

"Jako mi je nedostajala reprezentacija, bilo mi je teško pratiti Svjetsko prvenstvo, ali naporno sam radio i ponovno sam tu."

I Petar Musa s jednakim je oduševljenjem ponovno u reprezentaciji.

"Osjećaj je sjajan što sam u reprezentaciji, spreman sam, pun samopouzdanja, igram i više u klubu, vidjet ćemo što će izbornik odlučiti. Nismo još razgovarali, ali svi se nadamo prilici, ja sam spreman."

Ako Hrvatska bude prava, neće biti problema, smatra Musa.

"Neće biti lagano, dvije različite utakmice, igramo prvo doma. Imaju novog izbornika, dobili smo ih tamo i ako budemo pravi, neće biti velikih problema."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!