Ostali sportovi

Ivan Šapina do bronce na Grand Prixu, Marjan nastavlja čudesni niz

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 12.10.2023.
Ivan Šapina do bronce na Grand Prixu, Marjan nastavlja čudesni niz

Taekwondo klub Marjan je stigao do medalje i na 18. velikom natjecanju u nizu. Za novu medalju pobrinuo se teškaš Ivan Šapina na Grand Prixu u Kini koji je s tri pobjede došao do brončane medalje...

Hrvatski taekwondoaš Ivan Šapina je u prvom kolu slavio protiv Emamija Mohammadija, u drugom je pobijedio domaćeg borca Mingkuana Menga, da bi u borbi za odličje Šapina bio bolji od Libanonca Rahya koji je kolo prije u posljednjoj sekundi izbacio Paška Božića.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U polufinalu su se Šapina i Uzbekistanac Rafalović nadmudrivali pune tri runde, ali je na koncu pobjeda i plasman u finale za dlaku otišlo na stranu Nikite Rafalovića koji je slavio s 1:2, 4:3 i 5:4 po rundama odnosno ukupnih 1:2 u rundama.

Od članova Marjana vrijedi istaknuti i pohvaliti mladu Niku Karabatić, još uvijek juniorku, koja je bila na korak do prvog Grand prix odličja u karijeri. Nika je u kategoriji do 57 kilograma svladala Meksikanku Villegas, potom odličnu Španjolku Perez Parrado, da bi u četvrtfinalu tijesno izgubila od svjetske prvakinje i viceprvakinje Korejanke Ahreum Lee.

Bez medalje su ostali: Lena Stojković, Matea Jelić, Bruna Duvančić i Paško Božić, svi u tijesnim i neizvjesnim borbama što najbolje govori o tome koliko je Grand prix izjednačen i jak i koliko je teška svaka borba na putu prema Olimpijskim igrama u Parizu.

Marjan je u svom nizu samo na svjetskim i europskim prvenstvima, Olimpijskim igrama, europskim igrama i Grand Prixevima stigao do nevjerojatne 46. medalje na posljednjih 18 velikih natjecanja koja su održana u 17 država na četiri kontinenta i za koje su sportaši Marjana preletili ili proputovali nevjerojatnih 71 308 kilometara.

Za takav podvig zaslužno je ni više ni manje nego 18 različitih sportaša, reprezentativaca Hrvatske u svim uzrasnim kategorijama. Što bi tek bilo da brojimo G turnire i ostala natjecanja nižeg ranga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!