Nogomet

U-21: Hrvatska nove bodove za Euro traži u Grčkoj

Petar Jenjić • petak, 13.10.2023.
U-21: Hrvatska nove bodove za Euro traži u Grčkoj
Foto: Pixsell

Hrvatska U-21 reprezentacija danas igra svoju drugu utakmicu u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo. Izabranici Dragana Skočića gostovat će kod Grčke...

Druga po redu kvalifikacijska utakmica za plasman na Europsko prvenstvo je pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom do 21 godine, koja danas od 16 sati gostuje kod vršnjaka iz Grčke.

Igraj na Grčka - Hrvatska (U-21) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon slabog rezultata na prošlom Euru, mladi hrvatski reprezentativci odigrali su dvije utakmice. Prva je bila prijateljski dvoboj protiv Slaven Belupa koji je završio bez pobjednika 1:1, a nakon toga je gostovala na Farskim Otocima kod istoimenog protivnika.

Slavila je s 4:2, iako je mogla i lakše do pobjede. Vodila je 3:0, ali u završnici su domaćini smanjili na gol zaostatka i nije bilo ugodno u tim trenucima. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Marin Ljubičić postiže četvrti pogodak i otklanja svaku neizvjesnost.

Tada su još zabijali Roko Šimić, Veldin Hodža i Dion Drena Beljo koji neće biti na raspolaganju izborniku Draganu Skočiću s obzirom na to da je priključen seniorskoj vrsti kojoj u ovom ciklusu preostaje još gostovanje kod Walesa.

S druge strane, Grčka je u ovim kvalifikacijama odigrala jednu utakmicu više. Prvo je kod kuće remizirala protiv Bjelorusije 1:1, a nakon toga upisala minimalnu 1:0 pobjedu u gostima kod Andore. Nije bila briljantna izvedba, onakva kakvoj su se nadali, no ipak su uzeli tri boda.

Hrvatska će imati problema u fazi obrane pa će izbornik Skočić pokušati s Dinom Grozdanićem koji nije toliko poznat široj javnosti. 20-godišnjak je član grčkog Asterasa koji domaće utakmice igra upravo na stadionu na kojem će se igrati današnji dvoboj. Ove sezone nastupio je u četiri utakmice te postigao i jedan pogodak.

Ono što veseli je i povratak Luke Sučića koji se polako vraća nakon ozljede. Izbornik vjeruje da će jednog dana biti nositelj i seniorske reprezentacije.

Što su rekli

Roko Šimić, igrač Hrvatske U-21: "U ovom sam trenutku u dobroj formi, dajem sve od sebe na terenu. Novi trener mi je dao šansu, iskoristio sam je i za sada sam prvi napadač. Drago mi je da sam tako došao u reprezentaciju na ove dvije bitne utakmice, za to sam se borio i sada uživam. Osjećam da sam napredovao, popravio sam se na tehničkom planu, kao i u golgeterskom smislu. Sve što sam prošao bila je baza za ovo danas, a sada nam slijedi teže gostovanje, kod Grčke. Imamo puno kvalitete, talenta i potencijala. Ako budemo posloženi i pravi, mi ćemo određivati ritam utakmice."

Nikos Papadoupoulos, izbornik Grčke U-21: "Naše pripreme krenule su u dobrom raspoloženju i apetitu za radom, kako bismo se mogli nositi s jakim momčadima. Hrvatska ima puno uspjeha u juniorskim kategorijama, ali mi smo fokusirani pokazati naše dobro natjecateljsko lice. Nakon utakmice protiv Hrvatske, pričat ćemo o Portugalu, dvije različite momčadi i utakmice u različitim uvjetima."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadio Theodoros Kolokotronis, Tripoli, 16:00

Sudac: Tom Owen (Wales)

Nedostaju

Grčka: Christos Tzolis

Hrvatska: Beljo (priključen A selekciji)

Zadnji susret

Posljednji međusobni dvoboj igrao se u kvalifikacijama za Euro prije tri godine. Tada su mini Vatreni gostovali u Patrasu te upisali minimalnu pobjedu.

Prognoza

Kada je u pitanju hrvatska reprezentacija, teško je biti objektivan, pa ćemo tako za danas, kao i za jučer seniorsku vrstu, prognozirati pobjedu. Nadamo se s drugačijim ishodom.

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!