Nogomet

Dalić: 'Od sebe krećem, preuzimam odgovornost i krivicu, važno je ne izgubiti u Walesu'

Petar Jenjić • petak, 13.10.2023.
Dalić: 'Od sebe krećem, preuzimam odgovornost i krivicu, važno je ne izgubiti u Walesu'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je press konferenciju dan nakon utakmice protiv Turske. Krenuo je od sebe, preuzeo odgovornost i rekao da smo igrali loše...

Dan nakon utakmice protiv Turske, novinarima se obratio izbornik Zlatko Dalić koji je ponovio slične riječi kao i sinoć.

Igraj na Grčka - Hrvatska (U-21) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Igrali smo loše i neprepoznatljivo, nakon dugo smo vremena imali lošu utakmicu gdje smo svi bili loši. Od sebe krećem, preuzimam odgovornost i krivicu. Očito nisam dobro pripremio ekipu jer smo u prvom poluvremenu izgledali loše. Protivnik je bio bolji u svim segmentima i sve u svemu, zaslužen poraz. Nisam htio koristiti Petkovića, ali u situaciji kad gubiš i on kaže da može pomoći, onda se hvataš za sve."

Osvrnuo se posebno na Brunu Petkovića.

"Drugi su, mislim, svi u redu, vidjet ćemo sada na treningu, nema smisla da se Bruno muči, mislim da ću ga pustiti kući. Nije spreman, cijenim njegovu želju i htijenje, ali nije spreman. Bespotrebno ga trošim, jučer da je bio zdrav, zabio bi gol. Imamo Musu i Belju, mislim da neće putovati u Wales, za mjesec dana su nove utakmice."

Pogodak je stigao nakon greške Dominika Livakovića.

"Upravo brine što smo zaista bili loši u tom segmentu dugih lopti. Tu smo loše reagirali, svaki smo put paničarili i bili nesigurni. Sve je krenulo od prve minute, bio je nered kod gola. Imali smo kontru, greška u dodavanju i događaju se kontra i Livaković, koji nas je prije toga spasio. Bila je i sjajna reakcija napadača koji ga je prebacio."

"Nedostaju puno igrača, ali možda se radi i o nestandardnosti naših igrača u klubovima. Drugo je poluvrijeme bilo bolje, preuzeli smo više rizika i bili bolji, ali ne i dovoljno da ih svladamo. Turska se napunila samopouzdanjem u prvom poluvremenu. Neprepoznatljiva Hrvatska, nakon dvije i pol godine sjajnih utakmica dođe jedna ovakva. Šteta Osijeka, kvalifikacija, borbe. Ne kukam, nisam ni u tragedijama i euforijama", nastavio je Dalić.

Slijedi Wales.

"Morat ćemo igrati kao drugo poluvrijeme u Osijeku i tražiti gol, moramo se spremiti u ova dva dana i preokrenuti situaciju. Vjerujem da smo spremni za borbenu utakmicu. Važno je ne izgubiti u Walesu, morat ćemo biti kvalitetniji te ući bez respekta i straha. To se ne smije tamo ponoviti, bit će velik pritisak i njihova agresija. Nema stožernih igrača, ali imamo ovo što je tu. Momci ovo moraju izgurati."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!