Nogomet

Mađari svladali Srbiju i došli na korak do Eura, sreća na strani domaćina

Mihaela Bradovski • subota, 14.10.2023.
Mađari svladali Srbiju i došli na korak do Eura, sreća na strani domaćina
Foto: EPA

Sjajnu utakmicu odigrali su Mađarska i Srbija, Mađari su upisali pobjedu i tako se posve približili plasmanu na Europsko prvenstvo...

Odlična utakmica Mađara i Srba, pregršt prilika i pravo je čudo što su viđena samo tri pogotka. I jedni i drugi dosta toga su promašili, tresli okvir gola, a domaćin je na kraju ipak bio sretniji.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već u 20. minuti Mađarska je povela kada je Loic Nego sjajno asistirao za Barnabasa Vargu koji zabija za 1:0.

Srbija je odgovorila 13 minuta kasnije kada je ubačaj Živkovića iz kuta odlično na drugoj vratnici ispratio Strahinja Pavlović i pogodio za poravnanje. Međutim kratko je trajalo slavlje Srbije, već u sljedećoj minuti krasan pogodak volejom izvana zabija Roland Sallai.

U nastavku susreta pregršt prilika na obje strane, Srbija je dva puta slavila pogodak nakon što su loptu u mrežu poslali Mitrović pa Tadić, ali oba puta bilo je zaleđe.

U 68. minuti Varga je pogodio gredu pa na drugoj strani prvo Tadić pogađa vratnicu, lopta se odbija do Pavlovića koji nestvarno iz blizine pogađa vratnicu doslovno na isto mjesto.

Ostalo je do kraja susreta 2:1 što ide u prilog Mađarima, a Srbija će svoju utakmicu odluke imati za tri dana protiv Crne Gore koja je iza njega s dva boda manje, ali i utakmicom manje.

U drugom današnjem susretu Litva je u gostima u susretu za prestiž svladala Bugarsku s 2:0. Bugari su od 42. minute igrali bez isključenog Andriana Kraeva što su Litavci iskoristili i s dva gola Pijusa Sirvysa slavili su s 2:0.

Kvalifikacije za EP, skupina G, sedmo kolo:
Mađarska - Srbija 2:1
Bugarska - Litva 0:2

FOTO: EPA/Tamas Kovacs

EP 2024., skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Bugarska0:2Litva
Mađarska2:1Srbija
1Mađarska 816:7+918
2Srbija 815:9+614
3Crna Gora 89:11-211
4Litva 88:14-66
5Bugarska 87:14-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!