Ostali sportovi

Kazahstanac novi IBF prvak u srednjoj kategoriji: 'Želio bih osvojiti druga dva pojasa'

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 15.10.2023.
Kazahstanac novi IBF prvak u srednjoj kategoriji: 'Želio bih osvojiti druga dva pojasa'

WBO prvak u srednjoj kategoriji, Janibek Alimahnuli, osvojio je i IBF pojas nakon pobjede protiv Vincenza Gualtierija. Meč je završio prekidom u šestoj rundi...

Kazahstanski boksač Janibek Alimhanuli, WBO prvak u srednjoj kategoriji, preoteo je IBF pojas Nijemcu Vincenzu Gualtieriju sudačkim prekidom u šestoj rundi u američkom gradu Rosenbergu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U petoj rundi, snažan lijevi aperkat nakon serije direkta natjerao je 30-godišnjeg Nijemca da posustane po prvi put, a u sljedećoj rundi, još jedan aperkat pogodio je Gualtierija, koji je zatim primio nekoliko krošea, prije nego što je sudac zaustavio borbu.

Oba borca su bila neporažena u ovoj borbi za ujedinjenje dva svjetska pojasa u srednjoj kategoriji. Ali Alimhanuli, koji sada ima 15 pobjeda, uključujući deset nokauta, deklasirao je Gualtierija (21 pobjeda, jedan poraz, jedan neodlučeno) i nametnuo se kao novo lice ove kategorije.

30-godišnji Kazahstanac slijedi stope svog slavnog sunarodnjaka Gennadyja Golovkina, posljednjeg boksača koji je ujedinio naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji.

"To je moj stil, to je kazahstanski stil, i to je ono što ću nastaviti raditi. Želio bih osvojiti druga dva pojasa, nadam se da ću dobiti priliku", rekao je Alimhanuli nakon svoje pobjede, obraćajući se nositeljima ostalih pojaseva Jermallu Charlu (WBC) i Erislandyju Lari (WBA).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!