Tenis

Mlada Kineskinja preko Krejčikove do druge titule u karijeri

Branimir Korać • nedjelja, 15.10.2023.
Mlada Kineskinja preko Krejčikove do druge titule u karijeri

21-godišnja Kineskinja Qinwen Zheng pobjednica je WTA turnira u Zhengzhouu. Zheng je slavila u tri seta protiv Čehinje Barbore Krejčikove...

Nakon što je ranije ove sezone stigla do svoje prve titule u karijeri pobjedom u Palermu protiv Jasmine Paolini, Qinwen Zheng stigla je do svog drugog turnirskog slavlja na domaćem terenu u Zhengzhouu gdje je u tri seta slavila protiv Barbore Krejčikove.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolja kineska tenisačica uživa u najboljoj sezoni u karijeri, nedavno je osvojila i zlato na Azijskim igrama i nakon nesreće sa ždrijebom na startu turnira u Pekingu (poražena od Ribakine), u Zhengzhouu je otišla do kraja.

Krejčikova je bolje ušla u ovo finale i uzela je prvi set sa 6:2, ali nakon toga Zheng je zaigrala bolje i odgovorila istom mjerom u drugom setu.

U trećem setu Krejčikova se dva puta vratila iz breaka zaostatka, no kada je treći put izgubila servis, Zheng je dobila servis za meč i bez izgubljenog poena ga je i iskoristila.

Kineskinja je pogodila deset aseva, imala je problema na svom drugom servisu gdje je osvojila svega 30 posto poena, ali je igrala jako dobro na reternu gdje je iskoristila šest od deset prilika.

WTA Zhengzhou, finale:
Qinwen Zheng (Kina) - Barbora Krejčikova (Češka, 7) 2:6, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!