Tenis

Dino Prižmić preko prvog nositelja do glavnog ždrijeba u Stockholmu!

Petar Jenjić • nedjelja, 15.10.2023.
Dino Prižmić preko prvog nositelja do glavnog ždrijeba u Stockholmu!
Foto: Mario Strmotić/HINA

Dino Prižmić uspio je ući u glavni ždrijeb ATP turnira u Stockholmu. U finalnom kolu kvalifikacija svladao je prvog nositelja istih Tomaša Machača nakon više od tri sata borbe...

Odlična pobjeda, jedna od najvećih u karijeri za Dina Prižmića koji je u drugom, finalnom kolu kvalifikacija za ATP turnir u Stockholmu za protivnika imao prvog nositelja istih, 96. tenisača svijeta Tomaša Machača.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Češki tenisač u prvom je kolu izbacio Duju Ajdukovića, ali u drugom nije uspio drugog Hrvata. 168. na ATP ljestvici slavio je sa 7:6, 6:7, 6:4 nakon tri sata i 16 minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio prvi međusobni dvoboj.

Čeh je u meč krenuo breakom, no Prižmić je u šestom gemu stigao do poravnanja. Set je otišao u tie-break, hrvatski tenisač je poveo s 5:1 i prednost sačuvao do kraja istog.

Vrlo slično razvijao se i drugi set u kojem je Machač poveo s 4:1, a kod vlastitog servisa imao i dvije set lopte. Prižmić ih je uspio spasiti i izboriti još jednu 13. igru. Poveo je s 3:0, ali češki tenisač dobio je sljedećih sedam poena.

U drugom gemu trećeg seta Prižmić je napravio break i sačuvao ga sve do kraja. Protivnik nije imao nijednu break šansu za povratak.

ATP Stockholm, kvalifikacije:
Dino Prižmić - Tomaš Machač 7:6 (4), 6:7 (3), 6:4

FOTO: Mario Strmotić/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!