Nogomet

Dalić ponovno razočaran: 'Bili smo bezidejni i ovo je bilo zaista jako loše'

Branimir Korać • nedjelja, 15.10.2023.
Dalić ponovno razočaran: 'Bili smo bezidejni i ovo je bilo zaista jako loše'
Foto: Pixsell

Neprepoznatljiva Hrvatska odigrala je dvije jako loše utakmice u tri dana i upisala dva poraza. Izbornik Zlatko Dalić bio je vrlo razočaran...

Zasluženo u potpunosti Wales je stigao do pobjede protiv Hrvatske. Potpuno je podbacila Dalićeva momčad i izbornik nije imao nimalo razloga za zadovoljstvo.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Zaslužen poraz, protivnik je bio bolji, agresivniji, imao je više želje od nas. Mi nismo imali energije, imamo problem prema naprijed, jednostavno smo bez ideje i bilo kakvog načina da dođemo do gola. Jednostavno ovo je zaista loše. U dvije i pol godine smo izgubili dvije utakmice, a sada u tri dana dvije. Doveli smo se u tešku situaciju, od onog što je bilo izgledno, sada smo u situaciji da moramo ovisiti o drugima. Moramo svi skupa glavu dići i ispričati se za sve što je bilo. U problemima smo, mora nam se i nešto poklopiti, nadam se da ćemo se uspjeti kroz ovih 20 dana oporaviti. Preuzet ću odgovornost za ovo sve jer sam sigurno mogao kvalitetnije i bolje sve posložiti, moramo podići glavu i ići dalje. Imamo te dvije utakmice i situacija je teška."

Domagoj Vida krenuo je u prvih 11 umjesto Josipa Šutala.

"Nismo imali nikakvu agresiju i energiju u fazi obrane, htio sam da to Vida donese i on je to i donio. No nismo bili svi na željenoj razini. Poklopilo se u ove dvije utakmice, bilo je jako loše. Kada nemamo energije i ne stvorimo gotovo niti jednu šansu u dvije utakmice, to je onda veliki problem."

Ono gdje je Hrvatska posebno razočarala bila je igra prema naprijed.

"Mi prema naprijed nismo imali nikakvu ideju i kreaciju, ono što nas je krasilo, ovaj put je jako izostalo. Bili smo bezidejni i zaista je ovo bilo jako jako loše, ne znam što bih rekao na ovo sve. Moramo dići glavu, ispričati se za ovo što je bilo i čekati utakmice koje slijede. Neće nam biti lako, u problemima smo i sada više ne ovisimo sami o sebi, mora se nešto i poklopiti."

Na poluvremenu je Dalić ostavio trojicu u svlačionici.

"Htjeli smo okrenuti situaciju, probati dobili malo probojnosti preko boka jer je Juranović imao mali problem. No odmah naša greška u drugoj minuti prvog dijela primimo gol. Onda dalje protivnik agresivan, ima podršku publike i mi nismo ništa uspjeli napraviti."

Hrvatska je sada u teškoj poziciji i čak s preostale dvije pobjede može se dogoditi da ne ide na Euro bez dodatnih kvalifikacija.

"Naravno da me ljuti što smo došli u ovu situaciju, mi ne možemo napraviti ništa glatko. Imamo tu treću opciju, ali o tome nećemo razmišljati, mi sada moramo gledati kako ćemo se dignuti i dobiti Latviju jer i to je sada problem. Imamo Latviju u gostima i Armeniju kući, to je za nas sada biti ili ne biti."

FOTO: Nick Potts/PIXSELL

EP 2024., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Wales2:1Hrvatska
Turska4:0Latvija
1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!