Nogomet

Darijo Srna privremeno preuzima klupu Šahtara

Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.10.2023.
Darijo Srna privremeno preuzima klupu Šahtara
Foto: Pixsell

Šahtar iz Donjecka objavio je na službenim stranicama da će Darijo Srna privremeno preuzeti funkciju trenera prve momčadi. Nekadašnji hrvatski reprezentativac na tu poziciju stiže nakon otkaza Patricku van Leeuwenu...

Na klupu ukrajinskog Šahtara privremeno će sjesti sadašnji sportski direktor kluba i nekadašnji igrač, Darijo Srna. Objavio je to klub na svojim službenim stranicama.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trenerski posao obavljat će nakon što je otkaz dobio Nizozemac Patrick van Leeuwen koji je momčad vodio u samo 12 utakmica. Na klupi ukrajinskog velikana bio je od sedmog mjeseca ove godine.

Krajem sezone 2018./19., Srna je završio igračku karijeru, a nakon toga je četiri godine bio pomoćni trener u stožeru Luisa Castra. Potom je preuzeo funkciju sportskog direktora.

Šahtar je nakon devet kola trenutno na trećem mjestu ljestvice s 18 bodova, dva manje od Krivbasa koji ima i utakmicu više., dok je u Ligi prvaka upisao poraz i pobjedu.

Srna je u Šahtar stigao 2003. godine i igrao za klub 15 godina. Osvojio je deset naslova prvaka Ukrajine, osam Kupova, osam nacionalnih Superkupova i Kup Uefa.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!