Tenis

Senzacionalni Dino Prižmić svladao 30. tenisača svijeta na startu Stockholma

Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.10.2023.
Senzacionalni Dino Prižmić svladao 30. tenisača svijeta na startu Stockholma
Foto: Mario Strmotić/HINA

Dino Prižmić slavio je u prvom kolu ATP turnira u Stockholmu. U dva je seta bio bolji od šestog nositelja, 30. tenisača svijeta, Jirija Lehečke...

Sjajne vijesti stižu iz Stockholma gdje je u drugo kolo ATP turnira prošao Dino Prižmić, kvalifikant i trenutno 165. tenisač svijeta. Priredio je iznenađenje i svladao 30. na ATP ljestvici, Čeha Jirija Lehečku, u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač slavio je sa 6:3, 7:5 protiv šestog nositelja, nakon jednog sata i 42 minute provedene na terenu. Ovo mu je definitivno najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri.

Odmah u prvom servisu gemu protivnika, Prižmić je napravio break, iskoristivši četvrtu break loptu. Čeh je imao određenih problema s lijevim gležnjem, ali to nimalo ne umanjuje dobru igru hrvatskog tenisača koji je izgubio samo četiri poena na svom servisu u prvom setu.

Lehečka je podigao razinu igre u drugom setu, ali i unatoč tome Prižmić je napravio break u trećem gemu. Kod 4:3 češki tenisač uspio ga je vratiti, ali već kod 5:5, bez izgubljenog poena, hrvatski predstavnik radi novi. Nakon toga odservirao je bez većih problema.

U sljedećoj rundi čeka boljeg iz dvoboja Elias Ymer - Roberto Bautista Agut.

ATP Stockholm, 1. kolo:
Dino Prižmić - Jiri Lehečka 6:3, 7:5

Foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!