Nogomet

Dalić: 'Poslao sam Livaji poruku i nazvao ga, a nije mi se javio. Ne znam zašto'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.10.2023.
Dalić: 'Poslao sam Livaji poruku i nazvao ga, a nije mi se javio. Ne znam zašto'
Foto: Pixsell

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić osvrnuo se za Dnevnik Nove TV na utakmice protiv Turske i Walesa te dva poraza u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Istaknuo je da je vrijeme za određene promjene, a dotaknuo se i atmosfere na tribinama te Marka Livaje...

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dao je intervju za Dnevnik Nove TV u kojem se prvo ukratko osvrnuo na sve što se dogodilo u zadnje vrijeme.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bila je sjajna situacija prije mjesec dana, sada dva poraza i zaista smo bili loši - ispod svake razine. Protivnici su bili bolji, a doveli smo se u situaciju koja nije nimalo ugodna. Nakon sjajne predstave u Ligi nacija, pa nakon rujna, ništa nije govorilo da će biti ovako. Prigovaram sam sebi da to nisam osjetio i da nisam na vrijeme reagirao da se to ne dogodi. Nisam bio dobar."

Dosta toga se poklopilo da se dogode dvije ovakve utakmice.

"Nikad nam se nije dogodilo da smo bili bezidejni dvije utakmice. Bez energije i agresije, nismo stvorili šansu, a rekao bih da nije problem u pristupu, već koliko možemo i koliko smo bili spremni. Puno igrača je malo izvan forme, a puno igrača ne igra. Dogodi se i da ne mogu neki igrati, a u obje utakmice nismo bili ni blizu onoga što možemo. Svi smo bili loši, od prvog do zadnjeg, ali moram poći od sebe. Zadnjih 30 utakmica od Eura smo izgubili samo dvije, a sad dvije u tri dana. Imao sam ideje i razmišljanja što bih trebao, ali nisam htio dirati dok ide dobro. Sada to moram napraviti, možemo očekivati nove pozive."

O imenima nije htio govoriti.

"Moram izaći iz komforne zone koju sam imao, kao i igrači koju su imali svojom kvalitetom i medaljama. Sad smo u situaciji biti ili ne biti. Činjenica je da smo odigrali nedopustivo i da moramo tražiti bolja i kvalitetnija rješenja. Sad se vidi koliko nedostaju Perišić i Kramarić, to su dva igrača s najviše golova i asistencija u mom mandatu. Kad je ekipa bila slaba, oni bi bljesnuli, a to nam je trebalo. Sosa je stigao u Ajax i tamo upao u probleme i to je bio razlog zašto je u obje utakmice krenuo Barišić. S Vidom sam htio dobiti neku sigurnost i napraviti što je bilo u Kataru kad je kraj mladog igrao iskusniji stoper."

Ni vezna linija Modrić - Kovačić - Brozović nije briljirala.

"Vezna linija ima pravo na svoj slab dan, vukli su nas šest godina, a kad nisu na razini, imamo velike probleme. Brozović ne smije igrati sljedeću zbog kartona. Poraz je svima pao teško, visoko smo podignuli ljestvicu, ambicije su velike, a sve što napravimo, ako nije vrh, nije dobro. Svima nam je teško palo, možda tako treba biti - da bi ustao, trebaš pasti. Iz ovoga trebamo izaći čvršći, jači i bolji."

O Marku Livaji.

"Žao mi je što o tome pričamo i što se dogodilo. Poslao sam mu poruku i nazvao ga, a nije mi se javio. Ne znam zašto. Ne vidim razlog zašto je puklo, rekao sam da par povika s tribine nije razlog za napustiti reprezentaciju. Žao mi je da je donio tu odluku, mislim da je bio bolji, možda da je bio u Ligi nacija bi i osvojili."

Atmosfera u Osijeku.

"Bila je dobra, neću ulaziti u detalje. U Cardiffu je bila fantastična podrška u porazu. Ljudi nisu navikli da gubimo. Plasirat ćemo se na Euro na bilo koji način, zato sam i ostao na klupi i do kraja ću se boriti da ga izborimo."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!