Košarka

Dinamo u Češkoj debitira u Alpe Adria Cupu: 'Ovo natjecanje je trenutno po mjeri za nas'

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 17.10.2023.
Dinamo u Češkoj debitira u Alpe Adria Cupu: 'Ovo natjecanje je trenutno po mjeri za nas'
Foto: FaH

KK Dinamo sutra po prvi puta izlazi na europsku scenu. Na samom sjeveru Češke, u gradu Ústí nad Labem čeka ih momčad Slunete u prvom kolu Alpe Adria Cupa. Momčad Slunete je trenutno petoplasirana u češkom prvenstvu. Sezonu su počeli s tri poraza, ali su nakon toga napravili niz od četiri pobjede.

Regularni dio prvenstva završili su lani na četvrtom mjestu, a nakon Lige za prvaka u prvenstvu Češke bili su peti, da bi potom ispali u četvrtfinalu doigravanja.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Dinama Josip Sesar priznaje da jedva čeka početak tog natjecanja za svoju momčad, ali zbog brojnih nepoznanica pažljiv je s očekivanjima.

"Mislim da je Alpe Adria Cup trenutno natjecanje po mjeri za nas i mislim da ćemo imati nešto za reći u svakoj utakmici. Još je rano reći o ciljevima u ovom natjecanju i gdje bi mogli završiti. Normalno da mi svi intimno razmišljamo o tim velikim stvarima, ali treba vidjeti i upoznati momčadi protiv kojih igramo, kao i lige iz kojih te momčadi dolazi i način na koji oni igraju. Smatram da će biti zanimljiva liga, očekujem općenito veliki broj kvalitetnih utakmica i zaista jedva čekam da to krene. Ja se nadam da ćemo na pravi način predstavljati i grad iz kojeg dolazimo i državu iz koje dolazimo, ne samo načinom igre, već i sa svojim ponašanjem. Imamo dosta novih igrača u momčadi, ali smatram da iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu rastemo i da ćemo biti težak protivnik svakome u ovom natjecanju", kazao je Sesar uoči putovanja u Češku.

U Dinamu je i dalje glavni fokus na domaćem prvenstvu gdje ih već u nedjelju u 16h čeka gradski derbi protiv Cedevite Junior. Oba kluba su u dobroj formi i očekuje se napeta utakmica u kojoj bi pobjednik ostao u priključku prema vrhu.

Upravo zato u KK Dinamu su povukli nesvakidašnji potez. U petak u 10h su u press sobi Draženovog doma najavili press konferenciju na koju su pozvali i trenera i kapetana svojih protivnika, Damira Mulaomerovića i Josipa Batinića. Želja im je zajedničkom najavom utakmice probuditi zaspalu košarkašku publiku u Zagrebu da dođe na utakmicu koja će imati i jako zanimljivo poluvrijeme. Naime, Dinamo je za tu utakmicu organizirao i Utrku beba u puzanju na parketu Draženovog doma, a kako kažu iz kluba, prijavilo se već više od 10 beba.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!