Košarka

Maljković: 'Kukoč je imao predugovor s Barcelonom, ali Aito je napravio sve da ne dođe'

Mihaela Bradovski • utorak, 17.10.2023.
Maljković: 'Kukoč je imao predugovor s Barcelonom, ali Aito je napravio sve da ne dođe'
Foto: Kristijan Komarica

Božidar Maljković jedan je od onih koji su zaslužni za razvoj Tonija Kukoča, vodio ga je u tadašnjoj Jugoplastici s kojom je osvajao titule prvaka Jugoslavije i prvaka Europe...

Božidar Maljković često se u opširnim intervjuima vraćao na razdoblje u Barceloni gdje je nailazio na otpor i podmetanja. Za to je izravno optužio Aita Garciju Renesesa koji je tada bio u ulozi generalnog menadžera.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poznata je priča kako je trebao dovesti Tonija Kukoča, a u razgovoru za RMC, Maljković još jednom podsjeća tko je po njemu krivac za propali transfer.

"Kada sam potpisivao za Barcelonu, Ranko Žeravica i Mirko Novosel upozorili su me da ću imati problema s Aitom. Tako smo imali potpisan predugovor s Kukočem, ali Aito je napravio sve da ga ne dovedemo. Radio je protivno interesima kluba", priča Maljković.

Maljković dodaje kako nije samo Kukoč propušten s prostora bivše Jugoslavije.

"To što nismo doveli Kukoča, bila je tragedija za Barcelonu, ne znam zašto nije potpisao. Pokušali smo zatim dovesti Žarka Paspalja i nismo uspjeli. Isto ne znam zašto jer je Barcelona imala novac za dovesti ga."

U Barceloni se zadržao od ljeta 1990. godine pa do studenog 1991. godine kada je podnio ostavku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!