Nogomet

Kahlina i Charlotte FC u borbi za doigravanje dva puta moraju svladati Inter Miami

Petar Jenjić • srijeda, 18.10.2023.
Kahlina i Charlotte FC u borbi za doigravanje dva puta moraju svladati Inter Miami
Foto: EPA

Noćas će po hrvatskom vremenu snage odmjeriti Inter Miami i Charlotte FC u prvoj od dvije međusobne utakmice na kraju regularnog dijela sezone u MLS ligi. Gostima su potrebne dvije pobjede kako bi izborili doigravanje...

Bliži se kraj regularnog dijela sezone u američkom MLS-u, a Inter Miami i Charlotte odigrat će dvije međusobne utakmice prije nego sve završi. Prva od njih igrat će se na Floridi, a njen početak predviđen je u noći sa srijede na četvrtak od 2 sata po hrvatskom vremenu.

Igraj na Inter Miami - Charlotte na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bez Lionela Messija, nema ni pobjeda. To je uglavnom ono što se događa, s obzirom na to da je zadnjih šest od osam upisala kada je Argentinac bio u početnih 11. Međutim, zbog problema s ozljedom nije nastupio u šest od osam utakmica, a noćas je briljirao u pobjedi Argentine protiv Perua.

S obzirom na to da je momčad izgubila sve šanse za doigravanje, neće biti potrebe "tjerati" igrače načete ozljedama na igranje i tako riskirati pogoršanja. Čak i u slučaju pobjeda u zadnje dvije utakmice, to će i dalje biti najlošija sezona za klub po pitanju osvojenih bodova u 34 kola.

Momčad je redovito pobjeđivala kada bi postigla prvi pogodak na susretu, ali do punog plijena nisu došli u zadnjih pet odigranih utakmica, osvojivši tek dva boda. Zadnja pobjeda stigla je 21. rujna na domaćem terenu protiv najlošije momčadi lige, Toronto FC-a.

S druge strane, Charlotte je nakon šest uzastopnih utakmica bez pobjede, u posljednja dva susreta slavila, kod kuće protiv Toronta (3:0) i u gostima kod Chicago Firea (2:0). Trenutno je na 12. mjestu Istoka s 39 osvojenih bodova iz 32 utakmice, a do devetog mjesta ih dijeli samo jedan bod.

U konkurenciji su još Chicago Fire, New York Red Bullsi i DC United koji imaju bod više, ali i New York City koji ima bod manje. Svi konkurenti imaju barem jednu utakmicu više, a za plasman u prvo doigravanje u povijesti kluba moraju dobiti zadnje dvije utakmice. Iako ih i četiri boda drže u solidnim kombinacijama.

Na obje strane dosta je izostanaka, što zbog ozljeda, što zbog reprezentativnih obaveza. U četiri međusobne utakmice Inter Miami slavio je u tri navrata, dok je Charlotte jednom bila bolja. Na golu gostiju trebao bi se naći Kristijan Kahlina koji je ugrabio svoju poziciju i za sada je ne ispušta.

Što su rekli

Gerardo Martino, trener Intera: "Kad se Lionel vrati, kad se vrate i ostali igrači u utorak, evaluirat ćemo ih sve. Moramo biti svjesni da nemam šanse za doigravanje i da je najprimjerenija stvar ne riskirati."

Ashley Westwood, igrač Charlotte: "U zadnje dvije utakmice dat ćemo sve od sebe. Imali smo vjere čak i kada su nas ljudi otpisali prije nekoliko tjedana. Znali smo kako dobro igramo, znali smo što smo radili na terenu i držali smo se zajedno unatoč teškim okolnostima. To samo pokazuje karakter koji imamo."

Mjesto, vrijeme, suci

DRV PNK stadion, Fort Lauderdale, 02:00 po hrvatskom vremenu

Sudac: Lukasz Szpala

Nedostaju

Inter Miami: Fray, Campana, Gomez, Jean, Gregore (ozljede), , Messi, Taylor, Ruiz, Martinez, Krivcov, Farias, Cremaschi, Azcona (reprezentacije), Alba pod upitnikom

Charlotte: Jones (kartoni), Mello (ozljeda), Uronen, Tuiloma, Swiderski (reprezentacije), Bender pod upitnikom

Zadnji susret

Sredinom kolovoza Inter Miami bio je domaćin Charlotti te slavio s visokih 4:0. Po dva pogotka postigao je u svakom poluvremenu.

Prognoza

S obzirom na izostanke, teško je napraviti konkretnu prognozu, ali ipak vjerujemo da će Charlotta nastaviti s dobrim igrama i večeras doći do pobjede.

FOTO - EPA, CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!