Nogomet

Visoka pobjeda SAD-a, remi Meksika i Njemačke

Petar Jenjić • srijeda, 18.10.2023.
Visoka pobjeda SAD-a, remi Meksika i Njemačke
Foto: EPA

U SAD-u noćas su odigrane i dvije prijateljske utakmice. Njemačka je remizirala s Meksikom, dok je SAD bio bolji od Gane s visokih 4:0...

Nogometaši SAD-a odigrali su u Nashvilleu prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Gane te došli do uvjerljive pobjede. Jedan od domaćina sljedećeg Svjetskog prvenstva slavio je s 4:0.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sva četiri pogotka postigao je domaćin u prvom poluvremenu, a mrežu je načeo Giovanni Reyna u desetoj minuti. Devet minuta kasnije iz penala je poentirao Christian Pulisic, a treći gol u 22. minuti zabio je Folarin Balogun.

Konačan rezultat svojim je drugim pogotkom na susretu postavio Reyna na asistenciju Pulisica. Amerikanci su tako svoj ciklus od dvije prijateljske zaključili pobjedom i porazom. Podsjetimo, prije četiri dana svladala ih je Njemačka s 3:1.

Elf je isto noćas odigrao prijateljski susret u Philadelphiji protiv Meksika pred 62 tisuće gledatelja. Utakmica je završila rezultatom 2:2, a obje ekipe su po jednom bile u vodstvu.

Antonio Rüdiger doveo je Njemačku u vodstvo u 25. minuti nakon asistencije Robina Gosensa. Do kraja poluvrmena Meksiko je poravnao zahvaljujući pogotku Uriela Antune, a početkom nastavka stigao je do preokreta preko Ericka Sanchgeza.

Njemačka je došla do remija u 51. minuti kada je Niclas Füllkrug poentirao za konačnih 2:2. Dodajmo da je Meksiko prije tri dana bio bolji od Gane s 2:0.

Prijateljske utakmice:
SAD - Gana 4:0
Meksiko - Njemačka 2:2

FOTO: EPA/Mohamed Messara

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!