Ostali sportovi

Petra Uglešić dominantno do titule europske prvakinje, Nikolić Malora do srebra!

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 19.10.2023.
Petra Uglešić dominantno do titule europske prvakinje, Nikolić Malora do srebra!

Petra Uglešić još je jednom pokazala da je među najperspektivnijim sportašicama Taekwondo kluba Marjan. Naime, dominantno je osvojila naslov europske prvakinje...

Članica splitskog taekwondo kluba Marjan Petra Uglešić osvojila je naslov europske prvakinje s četiri dominantne pobjede na smotri koja se održava u Beogradu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zlatom je ujedinila naslove svjetske i europske kadetske prvakinje jer je prije samo dva mjeseca ponijela titulu najbolje na svijetu. Petra je tako još jednom dokazala da je jedna od najperspektivnijih sportašica kluba i sa samo 13 godina ima već pet svjetskih i europskih medalja.

Na putu do najviše stepenice pobjedničkog postolja Petra je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Cipranku Procopiou 2:0 u rundama da bi medalju osigurala četvrtfinalnom pobjedom protiv Grkinje Protonotariou prekidom 2:0.

U polufinalu je Petra novim prekidom deklasirala Belgijanku Lemmens, da bi u finalu slavila i protiv Francuskinje Gamel. Ukupno je to 122. medalja za Marjanove sportaše na svjetskim i europskim prvenstvima i olimpijskim igrama.

Hrvatska reprezentacija je danas nastupila sa šest natjecatelja, a uz Uglešić je uspješan bio i Lucijan Nikolić Malora iz Taekowndo kluba Activ koji je postao viceprvak Europe. Danas su još nastupili Patrik Kolaković, Viljem Bezjak, Luna Antunović i Klara Bošnjak. U sljedeća dva dana Europskog prvenstva pratimo nastupe još petnaest naših kadetskih reprezentativaca željnih medalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!