Ostali sportovi

Odluka o finalistima SP-a u ragbiju, Novi Zeland najveći favorit

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 20.10.2023.
Odluka o finalistima SP-a u ragbiju, Novi Zeland najveći favorit
Foto: EPA

Novi Zeland i Argentina u petak te Engleska i JAR u subotu odlučivat će o finalistima SP-a...

Nakon drame koju su ponudila sva četiri četvrtfinala Svjetskog prvenstva ragbijaša u Francuskoj, u petak i subotu čekaju nas polufinalni okršaji.

Igraj na ragbijaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na St. Denisu u petak od 21 sat All Blacksi su veliki favoriti protiv Argentine. Novozelanđani su krenuli na SP porazom od Francuske, a potom su nanizali pobjede nad Urugvajem, Namibijom i Italijom, te prvom reprezentacijom svjetske rang liste Irskom u četvrtfinalu. Argentinci su također skupinu prošli s drugog mjesta, jer izgubili su od Engleske, a pobijedili Japan, Samou i Čile te u četvrtfinalu Wales.

U 36 međusobnih susreta Argentina je pobijedila dvaput: 2012. i prošle godine.

Subota nam, pak, donosi okršaj branitelja naslova Južnoafričke Republike i jedine preostale europske reprezentacije Engleske. Engleska je, također, jedina preostala neporažena momčad jer svladala je Argentinu, Japan, Samou, Čile i u četvrtfinalu Fidži. Južnoafrikanci su, pak, u skupini izgubili od Irske, a svladali su Škotsku, Tongu i Rumunjsku pa u četvrtfinalnoj drami domaćina Francusku 29:28.

U 45 međusobnih okršaja od 1906. JAR je pobijedila u 27, Engleska u 16, uz dva remija. Dvaput su igrali finale SP-a, 2007. i 2019. godine, i oba puta slavili su Afrikanci.

Prema kladionicama, tečaj na Novi Zeland u polufinalu je 1,11, na Argentinu 11, na JAR 1,2, a na Englesku 6. Koeficijent na osvajanje naslova prvaka je 1,95 na JAR, 2,25 na Novi Zeland, 15 na Englesku i 41 na Argentinu.

Uzbudljivo će u subotu biti i u hrvatskom prvenstvu, gdje će u petom kolu od 14 sati Nada ugostiti probuđenu Mladost, a od 15 sati sastaju se Zagreb i vodeći Sinj.

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!