Nogomet

Dvoboj i poluvrijeme za povijest u Zlinu, Viktoria poražena u Liberecu uoči dolaska u Zagreb

Branimir Korać • subota, 21.10.2023.
Dvoboj i poluvrijeme za povijest u Zlinu, Viktoria poražena u Liberecu uoči dolaska u Zagreb

Dugo će se pamtiti ova subota u češkom nogometu. Obilježio ju je susret 12. kola tamošnjeg prvenstva u kojem je Zlin ugostio Mladu Boleslav i upisao poraz s nevjerojatnih 5:9...

Oko dvije i pol tisuće gledatelja u Zlinu moći će se pohvaliti kako su prisustvovali utakmici kakva se vidi jednom u životu. U niželigaškim rangovima diljem svijeta možete pronaći svakojake rezultate i utakmice, ali čak i tamo ovakvo što je prava rijetkost.

Igraj na utakmice češkog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime sam rezultat 5:9 čudo je samo po sebi, a to je još izraženije ako se zna da je domaćin na poluvremenu vodio s 2:1 pa primio osam golova u drugom dijelu i upisao težak poraz.

Zlin je posljednjeplasirana momčad na ljestvici češkog prvenstva, a sada je i momčad koja je primila najviše pogodaka.

U ovom nevjerojatnom susretu Mlada Boleslav je povela u 11. minuti golom Daniela Marečeka, ali u naredne četiri minute domaćin je napravio preokret preko Fantisa i Janetzkog.

Uslijedilo je zatišje pred buru, do odmora više nije bilo golova i nitko niti u ludilu nije mogao pomisliti da će u nastavku susreta pasti čak 11 golova.

Zlin je odmah poveo s 3:1 na početku drugog dijela preko Bartošaka, a onda se bude gosti i u 11 minuta postižu četiri gola (dva Jawo, Kušej, Mareček) i u 60. minuti vode 3:5.

Zlin je u 64. minuti smanjio golom Vukadinovića s 11 metara, ali od 78. minute Mlada Boleslav završava posao. Golovi Matejovskog, Yusufa, Kušeja i Johna, na drugoj strani jedan je zabio Kovinić te je završilo s nestvarnih 5:9.

Inače, trener Zlina je nekadašnji izbornik Češke i bivši trener Viktorije Plzen iz njenih slavnih dana Pavel Vrba, trener koji voli napadački nogomet, ali niti on nije sigurno sudjelovao u ovakvoj utakmici.

Inače Viktoria u četvrtak gostuje kod Dinama u sklopu trećeg kola Konferencijske lige, a uoči tog dvoboja gostovala je kod Libereca i upisala težak poraz 3:0.

Tupta, Kulenović i Cerv bili su strijelci za Liberec koji je prekinuo seriju utakmica bez pobjede i došao do desetog mjesta, a Viktoria je ostala na trećem mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!