Nogomet

Fenerbahče ponovno slavio, Livaković nakon dugo vremena primio pogodak

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 22.10.2023.
Fenerbahče ponovno slavio, Livaković nakon dugo vremena primio pogodak
Foto: FaH

Nogometaši Fenerbahčea slavili su na domaćem terenu protiv Hatayspora s 4:2. Nakon 440 minuta primio je pogodak Dominik Livaković, ali njegova momčad ostala je stopostotna u prvenstvu...

U susretu devetog kola turskog nogometnog prvenstva Fenerbahče je pobijedio Hatayaspor s 4:2 upisavši i devet pobjedu u prvenstvu ove sezone. Bila je to ujedno i 17. uzastopna pobjeda turskog velikana ove sezone u svim natjecanjima.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za Fener je branio Dominik Livaković koji je nakon 440 minuta u turskom prvenstvu primio gol.

Domaćin je poveo u sedmoj minuti golom Sebastiana Szymanskog, koji je ove sezone zabio već devet golova uz četiri asistencije u 17 utakmica u svim natjecanjima.

Bright Osayi-Samuel je u 16. minuti povećao na 2-0, a do kraja poluvremena među strijelce se upisao i Edin Džeko u 39. minuti.

Gosti su smanjili u 55. minuti golom Faouzija Ghoulama iz slobodnog udarca, a bio je to prvi gol koji je Livaković primio nakon 440 ligaških minuta. Prije toga je primio dva gola u 3:2 pobjedi protiv Antalyaspora, a potom je četiri utakmice sačuvao mrežu nedirnutom.

Irfan Can Kahveci je u 64. minuti zabio za 4:1, a konačnih 4:2 je postavio Rayane Aabid u sudačkoj nadoknadi. Bila je to već 12. uzastopna domaća ligaška utakmica Fenera na kojoj je zabio najmanje dva gola što mu je uspjelo prvi put nakon 22 godine.

Fenerbahče sada vodi na ljestvici s maksimalnih 27 bodova, Galatasaray na drugom mjestu ima dva boda manje, dok je treća Adana sa 17 bodova.

Super lig, 9. kolo:
Fenerbahče - Hatayspor 4:2

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!