Nogomet

Leko: 'Znamo kako je ovdje, ako ne možeš igrati pritiskom, nisi za ovo'

Petar Jenjić • nedjelja, 22.10.2023.
Leko: 'Znamo kako je ovdje, ako ne možeš igrati pritiskom, nisi za ovo'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Ivan Leko prokomentirao je poraz Hajduka od Osijeka. Osvrnuo se i na ozljede igrača, ali i što treba momčad promijeniti kako bi okrenula negativan u pozitivan niz...

Trener Hajduka Ivan Leko prokomentirao je za MaxSport poraz svoje momčadi od Osijeka. U posljednje vrijeme momčad ne idu rezultati.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svaki poraz boli, posebno kod kuće. Imali smo teška dva tjedna, pokušavaš trenirati, bilo je dobro, s jedinim ciljom, pobjedom. Gledajući rezultat loše, baš loš osjećaj, imaš priliku vratiti se na prvu poziciju. Slično kao protiv Istre 1961. Prvo poluvrijeme smo bili dobri, do 16 metara puno bolji protivnik, Osijek se došao braniti, pokušao na kontru. Imali smo nekoliko situacija, a drugo pokušaš nastaviti, da probamo korigirati, no primili smo gol u 20 sekundi. Mentalni tik, trebalo je 20 minuta da dođemo sebi, ali puno je toga bilo na strani Osijeka, iskoristili su svoje i zasluženo pobijedili. Teško nam je, sigurno, da budemo iskreni."

Svaka sljedeća utakmica bit će i teška.

"Nešto previše pričati je isto teško jer su velike emocije. Samo se gleda rezultat, imali smo i dvije-tri ozljede, mišićne, to je isto nešto što brine, tako da smo zadnjih 20 minuta igrali s igračima koji nisu ni trenirali zajedno. Nitko ne traži izlike, ali puno je toga išlo naopako u nastavku. Htijenje i borbenost je nešto, ali to je sve preduvjet da bi nešto napravio. Čestitam protivniku, imali smo lijep niz, bilo je puno pobjeda, sada niz poraza. U sportu se svaki poraz i debakl treba gledati da postaneš bolji trener i igrač. Treba to prihvatiti, prespavati, ali sigurno se neće nakon ovoga spavati. Od sutra glava gore i okrenuti situaciju."

Dobra statistika ne donosi rezultat.

"Po statistici smo bolji, više udarac iz šesnaesaterca. Po brojevima smo bolji, ali nismo dobri u 16 metara, prije smo bili dobri barem u obrani. U napadu ne zabijamo, nema ni golova iz druge linije, niti šuta s 20 metara. To je još jedan od načina na koji se utakmica dobiva. Svi znamo kako je ovdje, mi to najbolje znamo, ali često kaže, ako ne možeš igrati pritiskom, nisi za ovo. Sav respekt svima. Pokušavaš pripremiti igrače, da igraš s emocijom i pameću. Danas smo bolji u polju, pa izgubiš 2:0 i to ti ništa ne znači."

Marko Livaja nije ni trebao igrati.

"Šarlija je imao žuti karton, napadamo i želimo napasti. Osijek igra kontru i svaka je rizik kada imaju igrača poput Miereza. Livaja nije za igrati, ima dvije ozljede koje nisu za igrati, ali želi biti ovdje i uz ekipu. Plan je bio da ne igra. Stvar zgloba, druga je mišićna, malo je trenirao, bio je plan što manje. Svaka je utakmica bitna, znali smo da je rizik za 30-45 manji, nego za 90. Nije to od jučer, koliko ovisi ekipa o njemu, ne samo igrački nego i liderski. Pokušali smo isforsirati preokret, ali nije išlo.

Nekoliko ozljeda bilo je u Hajduku tijekom Hajduka.

"Silom prilika promijenili smo formulu za trening, nismo imali mišićne ozljede otkako sam ovdje, a danas tri. To je problem, sada ne znamo, moramo vidjeti, momci moraju napraviti nalaze da bismo znali više. Imamo izbora, imamo igrača, Rokas je moderan igrač koji je jako važan, on je danas imao dvije situacje za gol, ima gard pobjednika, možda je bilo i prerano, ali osjećaj je bio da može. On je trkački odradio, fali mu još osjećaja, no to će doći."

Slijedi Koprivnica.

"Svaka utakmica je takva. Kada izgubite ovoliko, to je alarm za klub. Čeka nas jako težak dvoboj, to je za frajere. Kada igrate za Hajduk, primite kritiku i digni se, mentalno, fizički i idemo napraviti sve u sljedećoj za dobiti."

foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!