Košarka

Šibenka sporazumno raskinula s Amerikancem: 'Njegova adaptacija je išla malo sporije'

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 24.10.2023.
Šibenka sporazumno raskinula s Amerikancem: 'Njegova adaptacija je išla malo sporije'
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Michael Brown više neće biti igrač Šibenke, nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s klubom. Američki košarkaš nije se uspio najbolje prilagoditi na dolazak u Europu i to je, prema riječima trenera i predsjednika kluba, bilo najbolje rješenje...

Šibenka je na svojim službenim stranicama objavila vijest o sporazumnom raskidu ugovora s Michaelom Brownom. Za klub je potpisao početkom srpnja i već je tada trener Damir Milačić naglasio da će mu trebati vremena prilagoditi se zbog dolaska u Europu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prije svega htio bih se zahvaliti treneru Damiru Milačiću i cijelom stožeru, kao i mojoj momčadi. Iako kratko, bilo je ovo jedno sjajno "putovanje" i zaista cijenim priliku koju sam dobio i što sam mogao zaigrati za ovakav klub. Također bih želio zahvaliti agenciji i svom agentu što su mi pružili priliku zaigrati u Šibenci. Šibenik je sjajan grad, zahvalio bih se i navijačima na podršci, ali sada idem nekim drugim putem", izjavio je Brown, javljaju službene stranice kluba.

O odlasku igrača komentar je dao i trener prve momčadi.

"Michael Brown je prije svega jedan dobar momak i vrlo talentiran igrač. Njegova adaptacija je išla malo sporije u ovom trenutku i žao mi je što jednostavno nismo ostali malo duže skupa da i on pokaže svoju kvalitetu do kraja. Ovo je najpoštenije i prema ekipi i prema njemu da se na ovakav korektan i fer način raziđemo. Ja sa svoje strane Michaelu želim sve najbolje u daljnjem životu, i sportskom i privatnom. Želim mu da ustraje te da bude košarkaš bez dvojbe je li to posao za njega ili ne."

Predsjednik kluba Ante Nakić nije htio ići previše u detalje po tom pitanju.

"Michael Brown je igrač koji nije bio do kraja zadovoljan i jednostavno nije se uspio aklimatizirati na pravi način. Zašto je to tako, ne bi ulazili u detalje, to je uvijek rizik kada se dovodi igrač iz Amerike da on jednostavno ne napravi pravu adaptaciju. To se nažalost nama i dogodilo. Gledajući sukladno na sve ozljede koje imamo ove sezone, možemo reći da nas to ne treba puno čuditi. Što je tu je, idemo dalje. Trener Milačić je već dobio zeleno svjetlo da ide u potragu za novim playmakerom jer jednostavno Klarin sam ne može iznijeti sezonu."

"Isto tako rekao bih da općenito, nema nikakve panike, score je 1-3, 0-2 u ABA 2 ligi, ali evo znamo što smo složili i znamo što ova ekipa može i čekamo jednog po jednog igrača da se vrate. Prvi bi sad kroz tjedan dana trebao vratiti Topolović, pa iza njega Howard i onda zadnju dvojicu očekujemo početkom prosinca, to su naravno Paić i Pleadin. Mislim da će ova ekipa dati ovoj sezoni ono što se od nje očekuje. Brownu hvala, ali evo nažalost nije išlo, sjeli smo i obostrano smo se složili da je najbolje da napravimo raskid ugovora i da se Brown, a tako isto i mi, okrenemo novim opcijama", dodao je Nakić.

Izjave: Šibenka.hr

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!