Nogomet

Mario Gavranović s 33 godine odlučio završiti igračku karijeru

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.10.2023.
Mario Gavranović s 33 godine odlučio završiti igračku karijeru
Foto: Pixsell

Bivši igrač Rijeke, Dinama i švicarske reprezentacije, Mario Gavranović, odlučio je završiti igračku karijeru...

Mario Gavranović završio je igračku karijeru nakon što je napustio Kayserispor u čijim je redovima nastupao protekle dvije sezone.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bivši švicarski reprezentativac ušao je u godine u kojima mnogi sportaši počinju razmišljati o odlasku, kod njega to nije dugo trajalo, prelomio je i odlučio se za mirovinu.

33-godišnji napadač rođen je u Luganu gdje je i krenuo u seniorski nogomet, a nakon Lugana nastupao je još za Yverdon i Xamax prije nego je otišao u Bundesligu.

Tamo se nije uspio nametnuti nosio je dres Schalkea i Mainza nakon kojeg se vratio u Švicarsku te naredne četiri godine proveo u Zürichu.

Na međunarodnu scenu vratio se u siječnju 2016. godine kada je stavio potpis na ugovor s Rijekom, tamo je proveo dvije godine, a onda preselio u Dinamo te na sebe navukao gnjev riječkih navijača.

U Dinamu je proveo pak tri sezone, jednom je odlazio, ali se vrlo brzo vratio da bi prije dvije godine definitivno otišao i preselio u Kayserispor.

U dresu švicarske reprezentacije upisao je 41 nastup i postigao 16 pogodaka od kojih su tri bila u susretima protiv Hrvatske. Bio je strijelac i na Europskom prvenstvu 2020. godine u 90. minuti za 3:3 nakon čega su Švicarci izbacili Francusku u raspucavanju s 11 metara.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!