Nogomet

Dvoboj velikana na Parku prinčeva: PSG i Milan u borbi za važne bodove

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.10.2023.
Dvoboj velikana na Parku prinčeva: PSG i Milan u borbi za važne bodove
Foto: EPA

U susretu trećeg kola skupine F Lige prvaka PSG na svom stadionu dočekuje Milan. Parižani nakon dva odigrana kola imaju bod više u ovoj vrlo izjednačenoj skupini...

Skupina smrti potvrđuje taj naziv, vrlo izjednačena skupina u kojoj nakon dva kola nitko više nije stopostotan. Newcastle je trenutno na prvom mjestu s četiri boda, PSG ima tri, Milan dva, a Borussia Dortmund jedan bod.

Igraj na PSG - Milan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve se to može vrlo lako već danas promijeniti, posebno ako Borussia dođe do pobjede u Newcastleu, a PSG izgubi kod kuće od Milana, vrlo brzo se izgled ljestvice može dramatično promijeniti.

PSG je u prva dva kola upisao polovičan učinak. Krenuo je dobro, ugostio je dortmundsku Borussiju i upisao je pobjedu 2:0 u susretu koji je riješio početkom drugog poluvremena kada je postigao oba pogotka.

Nakon toga gostovao je u Newcastleu, ali tamo se nije dobro proveo, domaćin je bio vrlo uvjerljiv i slavio je s 4:1. U tom susretu bile su vidljive slabosti Parižana koji si pokazali kako nisu nedodirljivi.

Milan još uvijek čeka na prvu pobjedu u prva dva kola upisao je jednako toliko remija. Prvo je kod kuće odigrao bez pogodaka protiv Newcastlea, a zatim je još jednom remizirao 0:0 u gostima kod Borussije Dortmund.

U ta dva susreta Milan je ukupno imao 39 udaraca na gol i nije uspio doći do pogotka, mora pronaći način kako riješiti problem neefikasnosti u Europi.

Što su rekli

Luis Enrique, trener PSG-a: "Što očekujem od Milana? Ja sam trener PSG-a i ne razmišljam o Milanu. Oni uglavnom igraju u formaciji 4-3-3, dobri su u fazi obrane gdje se ponekad brane i s petoricom u zadnjoj liniji. Proučili smo njihovu utakmicu protiv Genoe, mogu se prilagođavati protivniku, a mi ćemo igrati svoj nogomet."

Stefano Pioli, trener Milana: "Ovo je vrlo važna utakmica. Još uvijek čekamo na prvu europsku pobjedu ove sezone stoga će naše dvije utakmice protiv PSG-a biti vrlo važne, no nadam se ne i ključne, vjerujem da će odluka o prolazu pasti u posljednjem kolu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Pariz, Park prinčeva, 21:00

Sudac; Slavko Vinčić (Slovenija)

Nedostaju

PSG: Marco Asensio, Presnel Kimpembe, Nuno Mendes, Sergio Rico

Milan: Ismael Bennacer, Mattia Caldara, Samuel Chukwueze, Ruben Loftus-Cheek, Noah Okafor, Marco Sportiello

Prošli međusobni susret

Posljednji put ovi protivnici su se susreli u Ligi prvaka još 2001. godine kada su oba susreta završena s po 1:1.

Prognoza

Blaga prednost Parižanima koji igraju na svom terenu. Milan će morati odigrati puno bolje nego u prva dva susreta ako želi bodove u Parizu.

Foto: EPA/MOHAMMED BADRA / POOL

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Newcastle0:1Borussia D.
PSG3:0Milan
1Borussia D. 67:4+311
2PSG 69:8+18
3Milan 65:8-38
4Newcastle 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!