Nogomet

Lepršavi Feyenoord s oporavljenim Ivanušecom dočekuje probuđeni Lazio

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.10.2023.
Lepršavi Feyenoord s oporavljenim Ivanušecom dočekuje probuđeni Lazio
Foto: EPA

Vrlo zanimljiv dvoboj očekuje se u trećem kolu skupine E Lige prvaka. Feyenoord na svom stadionu dočekuje Lazio, obje momčadi su u dobroj formi te se očekuje odličan susret...

Dvije momčadi koje su u dobrom stanju i koje igraju dobar nogomet u posljednje vrijeme, naći će se u borbi za bodove u trećem kolu skupine E Lige prvaka. Feyenoord igra izrazito napadački i atraktivno, traži pogodak svih 90 minuta i obrana Lazija bit će na velikom ispitu.

Igraj na Feyenoord - Lazio na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dobra vijest za Arnea Slota je oporavak Luke Ivanušeca koji se sjajno snašao u klubu i od prve utakmice pokazao se kao pojačanje. Ozljeda koju je zaradio u prvom kolu Lige prvaka protiv Celtica sada je iza njega i već danas bi trebao biti u konkurenciji za nastup pa možda i dobiti koju minutu.

I Lazio isto u posljednje vrijeme bilježi dobre rezultate i igra dobar nogomet pa dolazi u Rotterdam s ambicijom i željom da osvoji sva tri boda na ovom teškom gostovanju.

Lazio je trenutno ispred Feyenoorda na ljestvici, nalazi se na drugom mjestu s istim brojem bodova kao vodeći Atletico, ali Atletico je postigao gol više i zato je na vrhu.

Talijani su nastup u skupini otvorili domaćim remijem protiv Atletica u kojem je junak Lazija bio vratar Ivan Provedel postignutim pogotkom u 95. minuti susreta, a nakon toga u gostima je svladan Celtic, ponovno kasnim golom, ovog puta Pedra.

Feyenoord pak ima domaću pobjedu protiv Celtica 2:0 i gostujući 3:2 poraz od madridskog Atletica u kojem su mogli i bolje proći.

Što su rekli

Arne Slot, trener Feyenoorda: "Nije se puno toga promijenilo u odnosu na naš prošlosezonski susret, Milinković-Savić je otišao, ali stigla su dva nova igrača koja ga mijenjaju. Imali smo i mi određenih promjena. Mislim da su ovdje šanse 50:50, posebno ako usporedimo s prošlosezonskim susretima, pozicijom u skupini i činjenicom da igramo kod kuće."

Maurizio Sarri, trener Lazija: "Feyenoord postiže golove s nevjerojatnom konstantnošću. Od poraza protiv Rome u Europskoj ligi imao je niz od 22 utakmice bez poraza, još prošle sezone je bio vrlo težak protivnik, a sada je još teži."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rotterdam, De Kuip, 18:45

Sudac: Tobias Stieler (Njemačka)

Nedostaju

Feyenoord: Yankuba Minteh, Gernot Trauner (ozljede)

Lazio: -

Prošli međusobni dvoboj

Prošle sezone sastali su se u skupini Europske lige, u prvom susretu u Rimu Lazio je slavio s 4:2, a u drugom u Rotterdamu domaćin je bio bolji s 1:0.

Prognoza

I jedni i drugi su u nizu pobjeda, možda mala prednost ide Feyenoordu kao domaćinu i momčadi koja stvarno impresivno izgleda u većini susreta ove sezone.

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Feyenoord3:1Lazio
Celtic2:2Atlético Madrid
1Atlético Madrid 617:6+1114
2Lazio 67:7010
3Feyenoord 69:10-16
4Celtic 65:15-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!