Nogomet

Nova pobjeda Manchester Cityja, Kovačić igrao, Gvardiol ispratio slavlje s klupe

Petar Jenjić • srijeda, 25.10.2023.
Nova pobjeda Manchester Cityja, Kovačić igrao, Gvardiol ispratio slavlje s klupe
Foto: EPA

Završene su dvije utakmice trećeg kola skupine G Lige prvaka. Do pobjeda su stigli Manchester City i RB Leipzig koji su bili bolji od Young Boysa odnosno Crvene zvezde...

Young Boys - Manchester City 1:3

Maksimalan učinak zadržao je Manchester City koji je slavio u gostima kod Young Boysa rezultatom 3:1. Sve golove vidjeli smo u drugom poluvremenu

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjajnu šansu imao je City u 24. minuti preko Jeremyja Dokua koji je u padu pucao s osam metara, ali sjajno je obranio Anthony Racioppi. Obranili su se Švicarci i nekoliko minuta kasnije, a loptu je s gol linije očistio Loris Benito.

Iako su Građani konstantno napadali, do gola su stigli početkom nastavka kada je odbijanac iz blizine u mrežu pospremio Manuel Akanji. Vodstvo branitelja naslova nije predugo trajalo.

Igrala se 52. minuta kada je domaćin odigrao kontru, Cheikh Niasse je odigrao za Meschacka Eliju koji sjajnim lobom matira Edersona. U 67. minuti City se ponovno vratio u vodstvo, a iz penala je poentirao Erling Haaland što mu je prvi pogodak sezone u ovom natjecanju.

U 74. minuti poništen je pogodak Juliana Alvareza zbog igranja rukom, ali rezultat se ipak opet promijenio u 86. minuti. Poentirao je ponovno Haaland.

Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za goste, dok Joško Gvardiol nije ulazio u igru.

RB Leipzig - Crvena zvezda

Do druge pobjede sezone stigao je RB Leipzig. Njemačka momčad ugostila je Crvenu zvezdu, svladala je s 3:1 te ostavila na jednom osvojenom bodu.

Domaćin je poveo na isteku 12. minute kada je Xavi Simons lijepo odigrao za Davida Rauma koji utrčava u kazneni prostor i šalje loptu ispod vratara Zvezde.

Gosti su na trenutak dobili penal u 29. minuti, no nakon pregleda snimke, sudac je okrenuo svoju odluku. Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata, a domaćin je do novog pogotka stigao u 59. minuti.

Ovoga puta Raum se upisao u asistente, no rijetko tko će to pamtiti, s obzirom na to da je Simons fenomenalnim udarcem izvana matirao protivničkog vratara. Zvezda je smanjila zaostatak u 70. minuti kada je loptu u gol skrenuo Marko Stamenić.

Ipak, njemačka momčad stigla je do novog pogotka u 84. minuti kada je poentirao Dani Olmo iz blizine nakon gužve.

FOTO: EPA/ANTHONY ANEX

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Young Boys1:3Manchester City
RB Leipzig3:1Crvena zvezda
1Manchester City 618:7+1118
2RB Leipzig 613:10+312
3Young Boys 67:13-64
4Crvena zvezda 67:15-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!