Tenis

Donna Vekić poražena i od Ostapenko te na posljednjem mjestu u skupini završila nastup

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 26.10.2023.
Donna Vekić poražena i od Ostapenko te na posljednjem mjestu u skupini završila nastup
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela izboriti prolaz u polufinale WTA Elite Trophyja. Nastup u skupini zavrpila je na posljednjem mjestu s dva poraza...

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 24.) završila je nastup na WTA Elite Trophy turniru u kineskom Zhuhaiju nakon što ju je u četvrtak nadigrala Latvijka Jelena Ostapenko (WTA - 13.) s 4:6, 6:4, 6:1 za jedan sat i 56 minuta igre.

Igraj na mečeve WTA Elite Trophyja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je tako završila natjecanje u skupini "Orhideja" na zadnjem mjestu s dva poraza, dok će se Ostapenko u petak boriti protiv Kineskinje Zheng Qinwen (WTA - 18.) za prvo mjesto, koje donosi plasman u polufinale.

Hrvatska tenisačica je uspjela osvojiti prvi set zahvaljujući breaku u devetom gemu, iako je prethodno već jednom oduzela servis Latvijki, ali i odmah propustila stečenu prednost. Kad je servirala za prvi set, Vekić je to učinila uvjerljivo, bez izgubljenog poena, a odlično je započela i drugi set, napravivši treći break u meču.

Nažalost, već u sljedećem gemu je prednost izgubila te dopustila Ostapenko da poveže tri gema i povede 3:1. Vekić je uzvratila suparnici i došla do 3:3. No, kad je u desetom gemu servirala da bi ostala u drugom setu, napravila je previše pogrešaka, što je Ostapenko iskoristila i odvela meč u treći set.

Latvijka je u njemu bila nadmoćna, povela 5:0 i tek tada dopustila Osječanki osvajanje utješnog gema.

Pobjednica skupine "Azaleja" je Ruskinja Daria Kasatkina (WTA - 17.) koja je u četvrtak svladala Poljakinju Magdu Linette (WTA - 23.) sa 6:3, 6:4 i time se plasirala u polufinale.

FOTO: EPA/WU HAO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!