Košarka

NBA liga istražuje izostanak Jamesa Hardena s utakmice protiv Bucksa

HINA, Petar Jenjić • petak, 27.10.2023.
NBA liga istražuje izostanak Jamesa Hardena s utakmice protiv Bucksa
Foto: EPA

James Harden nalazi se pod istragom NBA lige jer nije nastupio u prvoj utakmici sezone protiv Milwaukee Bucksa. Pokušava se utvrditi postoji li opravdani razlog za njegovo nesudjelovanje...

Izostanak Jamesa Hardena s prve utakmice Philadelphia 76ersa u četvrtak u Milwaukeeju istražuje NBA lige. Zvijezda Sixersa možda je prekršila pravila o sudjelovanju igrača u prvim utakmicama sezone na nacionalnoj televiziji, pišu u petak američki mediji.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Harden je tijekom ljeta zatražio razmjenu u Los Angeles Clipperse, ali klubovi nisu uspjeli postići dogovor. Nakon toga se Harden sporio s upravom Philadelphije, dolazio je i izlazio iz predsezonskog trening kampa, a onda nije otišao s momčadi u Milwaukee.

Nova pravila lige zahtijevaju od zvijezda da budu dostupni za utakmice koje prenosi nacionalna televizija (natjecanje 76ers - Bucks emitirano je na TNT-u) i za utakmice na inauguracijskom turniru u okviru sezone.

"Razmatramo informacije o dostupnosti Jamesa Hardena večeras kako bismo utvrdili postoji li opravdani razlog za njegovo nesudjelovanje na utakmici", rekao je glasnogovornik lige Michael Bass.

Momčad je u izvješću o ozljedama navela da Harden ne igra zbog "povratka na natjecateljsko osposobljavanje". NBA može kazniti momčadi sa 100 tisuća dolara za prvi prekršaj pravila o sudjelovanju, osim u "rijetkim i neuobičajenim okolnostima", a kazne se nakon toga povećavaju.

Harden je bio biran u All-Star momčad 14 sezona zaredom, sve do sezone 2022./23. Prošle je sezone za Philadelphiju prosječno postizao 21 poen, uz rekordnih 10,7 asistencija i 6,1 skokova u 58 utakmica u kojima je startao od početka.

FOTO: EPA/SHAWN THEW

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!