Ostali sportovi

Hrvatske karatistice u borbi za broncu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 28.10.2023.
Hrvatske karatistice u borbi za broncu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama izborila je nedjeljni susret za ekipnu broncu protiv Mađarske, dok će se u subotu za 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti boriti Anđelo Kvesić.

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama izborila je nedjeljni susret za ekipnu broncu protiv Mađarske.

Nakon uspjeha nad Hong Kongom 2-0, Hrvatska je do uspjeha protiv jake Turske stigla na impresivan način. Najprije je Lea Vukoja slavila 5-2, Lucija Lesjak izgubila 3-0, Sadea Bećirović povela 3-0, pa gubila 4-3, i onda opet u posljednjoj sekundi, posljednjoj desetinki cijelog dvoboja ostvarila bod za 'senshu', vratila je pravilo prvog osvojenog boda i Hrvatska se plasirala u osminu finala.

Nakon meča 15-tak minuta trajao je dogovor i provjera sudaca je li to bilo unutar vremena. Na kraju su zaključili da jest. U nastavku naše su reprezentativke pobijedile Belgiju 2-0 (Lesjak 5-0, Bećirović 7-1) i Maroko 2-1 (Vukoja 2-2, Lesjak 3-5, Bećirović 6-2) , da bi uslijedio polufinalni poraz od Španjolske 2-0 (Lesjak 5-7, Bećirović 0-2).

Hrvatska će tako u nedjelju prijepodne u okršaj za broncu protiv domaćina. Naše nastupaju u sastavu Vukoja, Bećirović, Lesjak i Golomboš koja još nije dobila prigodu na SP.

"'Žalosne smo zbog ovog polufinalnog poraza, ali dat ćemo sve od sebe da uzmemo broncu," gotovo u glas će naše reprezentativke.

Muška reprezentacija u borbama (Anđelo i Ivan Kvesić, Živković, Garibović, Martinac, Raguž, Tomljanović) za uvod je nadvisila Keniju 3-0, a potom izgubila od kasnijeg finaliste Egipta 3-1. Kako je Egipat ušao u finale, naši su dobili prigodu za repasaž.

U kontroverznim okolnostima izgubili su u repasažu od Kazahstana 3-0. Anđelo Kvesić je već odigrao svoj meč i dobio 3-2. Onda su suci ustanovili nevjerojatan propust kako kazahstanski trener za vrijeme tog meča nije imao karton za VAR provjeru, pa su odlučili ponoviti cijeli meč, a ne spornih zadnjih nekoliko sekundi. To je toliko razljutilo hrvatsku momčad da su lakoćom izgubili sva tri susreta (A. Kvesić 1-1 na 'senshu', Tomljanović 4-12, Martinac 1-5).

Anđelo Kvesić u subotu prijepodne bori se za brončanu medalju u teškoj kategoriji protiv olimpijskog pobjednika, Iranca Sajada Ganjzadeha.

Daniela Topić, članica KK 'Alfa' uvjerljivo je nadvisila Španjolku Andreu Mariu Perez Matari u katama za broncu za sportaše s intelektualnim poteškoćama (kategorija K-22). U bodovima bilo je 39.1 - 37.1, a od naših još su nastupili Stipe Barić, Toma Goatti Matijević i Josip Šteko.

SP u Budimpešti traje do nedjelje, sudjeluje 921 natjecatelj iz 103 zemlje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!