Košarka

Harden napokon seli u Clipperse, Philadelphia i Los Angeles postigli dogovor

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 31.10.2023.
Harden napokon seli u Clipperse, Philadelphia i Los Angeles postigli dogovor
Foto: EPA

Nakon mjeseci neslaganja, James Harden će, kako pišu američki mediji, preseliti iz Philadelphia 76ersa u Los Angeles Clipperse.

Philadelphia će u ovoj razmjeni dobiti Nicolasa Batuma, Marcusa Morrisa Sr., Roberta Covingtona i Kenyona Martina Jr., a Clippersi, uz Hardena, P.J.-a Tuckera i Filipa Petruševa.

Igraj na utakmice NBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim toga, prema ESPN-u, Sixersi dobivaju nezaštićeni izbor u prvoj rundi drafta 2028., par izbora u drugoj rundi i zamjenu izbora. Clippersi će također dati Philadelphiji.

Harden je propustio prve tri utakmice Philadelphije u novoj sezoni nakon svađe s glavnim menadžerom Philadelphije Darylom Moreyjem. Harden je tijekom ljeta Moreya nazvao lažljivcem i izjavio da se njihove nesuglasice ne mogu riješiti.

Harden (34) je prošle godine imao prosječno najviše asistencija u NBA, 10.7, uz prosjek od 21 poena i 6.1 skokova po utakmici. Tri je puta bio najbolji strijelac lige i deset je puta biran u All-Star momčad te je u sezoni 2017./18. proglašen najkorisnijim igračem.

Svoju NBA karijeru započeo je u Oklahoma City Thunderu nakon što su ga izabrali kao trećeg izbora na draftu 2009. iz Arizona Statea. Igrao je za Houston Rocketse i za Brooklyn Netse prije nego je prešao u Philadelphiju.

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!