Nogomet

Bišćan izbacio Bilića iz Kupa, Brozović igrao u pobjedi Al Nassra

Petar Jenjić • utorak, 31.10.2023.
Bišćan izbacio Bilića iz Kupa, Brozović igrao u pobjedi Al Nassra
Foto: FaH

Odigrano je pet utakmica osmine finala saudijskog Kupa. Al Shabab Igora Bišćana bio je bolji od Al Fateha Slavena Bilića, dok je Marcelo Brozović odigrao cijeli susret u pobjedi Al Nassra...

Al Shabab, kojeg vodi Igor Bišćan, prošao je u četvrtfinale tamošnjeg Kupa, nakon što je slavio s 2:1 na gostovanju kod Al Fateha kojeg vodi Slaven Bilić.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćin je vodio nakon prvog poluvremena preko Cristiana Tella, a produžetak gostima donio je Yannick Carrasco. Belgijski nogometaš poentirao je i u 115. minuti te donio prolazak u četvrtfinale.

Al-Taawon je s 2:0 bio bolji od Al Wehde za plasman među osam. Nakon autogola Munira, pobjedu je potvrdio Alvaro Medran, a oba su gola pala u prvom dijelu.

Al-Ittihad nije imao problema u gostima kod Al Feihe koju je svladao s 3:0. Dva gola zabio je Abderrazak Hamdallah, a jedan je dodao Karim Benzema.

Al Nassr je nakon produžetaka minimalno svladao na domaćem terenu Al-Ettifaq, a nakon 90 minuta igre nije bilo golova. Obje momčadi ostale su s igračem manje, domaćinu je u završnici prvog poluvremena isključen Anderson Talisca, a za goste prektraj drugog Ali Abdullah Hazzazi.

Za prolazak u četvrtfinale zabio je Sadio Mane u 107. minuti. Marcelo Brozović odigrao je cijeli susret za pobjedničku ekipu.

Abha je s 2:1 slavila u gostima kod Al Ahlija. Zabijali s Ahmed Abdu i Karl Toko Ekambi, dok je jedini gol za poražene zabio Riyad Mahrez. Gosti su susret završili s devet igrača zbog isključenja Zakarije Al Sudanija i Francoisa Kamana.

Saudijski kup, osmina finala:
Al Fateh - Al Shabab 1:2 (nakon produžetaka)
Al-Taawon - Al Wehda 2:0
Al Feiha - Al-Ittihad 0:3
Al Nassr - Al-Ettifaq 1:0
Al Ahli - Abha 1:2

FOTO: HINA/ ml

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!