Košarka

Zubac skupio najviše skokova, Clippersi nadigrali Magic, Spursi u završnici slavili u Phoenixu

Branimir Korać • srijeda, 01.11.2023.
Zubac skupio najviše skokova, Clippersi nadigrali Magic, Spursi u završnici slavili u Phoenixu
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bila samo tri susreta. U gostima su slavili Knicksi i Spursi, a jedini domaćini koji su bili uspješni su Los Angeles Clippersi...

Los Angeles Clippersi stigli su do treće ovosezonske pobjede slaveći kod kuće protiv Orlando Magica. Iako su Clippersi dosta loše ušli u utakmicu i u prvoj četvrtini ubacili samo 13 poena, uspjeli su se na vrijeme oporaviti i doći do uvjerljive pobjede.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U svakoj od naredne tri dionice ubacili su 30 i više poena, a posebno dobro izgledali su na otvaranju drugog poluvremena. Treću četvrtinu dobili su s 41:21 i tu su stvorili ključnu razliku.

Ivica Zubac odradio je 23 minute i za to vrijeme ubacio devet poena (4/8 za dva, 1/2 slobodna) uz devet skokova čime je bio prvi skakač susreta.

Paul George s 27 poena, sedam skokova i sedam asistencija predvodio je Clipperse, a Russell Westbrook dodao je 18 poena, sedam asistencija, šest skokova i pet osvojenih lopti.

Kod Orlanda Paolo Banchero upisao je 15 poena, a Franz Wagner 14 uz osam skokova.

San Antonio Spursi slavili su u gostima kod Phoenix Sunsa sa 115:114. Sunsi su imali pobjedu u rukama, ali su je ispustili u posljednjim sekundama. Tri sekunde prije kraja Kevin Durant izgubio je loptu, uzeo ju je Keldon Johnson i ubacio za pobjedu. Pokušaj Duranta sa sirenom nije bio uspješan.

Keldon Johnson ubacio je 27 poena, a po 18 su dodali Victor Wembanyama (osam skokova) i Devin Vassell (šest skokova, pet asistencija). Kod Sunsa Durant je upisao 26 poena i sedam asistencija, a Eric Gordon dodao je 20 poena uz šest asistencija.

New York Knicksi odigrali su dobru utakmicu u Clevelandu te su svladali Cavse sa 109:91. Imali su Knicksi više raspoloženih igrača te su stigli do pobjede i lakše od očekivanja.

Po 19 poena upisali su Julius Randle (deset skokova) i Jalen Brunson (pet skokova). Kod Cavsa 26 poena upisao je Donovan Mitchell.

NBA:
Los Angeles Clippers - Orlando Magic 118:102
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 114:115
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 91:109

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!