Vodeni sportovi

Oslabljeni Jug u neugodnom trenutku igra možda i ključnu utakmicu u borbi za drugo mjesto

Branimir Korać • srijeda, 01.11.2023.
Oslabljeni Jug u neugodnom trenutku igra možda i ključnu utakmicu u borbi za drugo mjesto
Foto: FaH

Vaterpolisti Juga u četvrtom kolu skupine B u svom bazenu dočekuju Olympiakos. Ključna je to utakmica u borbi za drugo mjesto u skupini, a Jugu dolazi u neugodnom trenutku...

Odmah nakon ždrijeba skupina vaterpolske Lige prvaka Pro Recco je označen kao favorit skupine od kojeg se očekuje da zasjedne na vrh, a Jug je svoju priliku vidio u dvoboju protiv Olympiakosa.

Igraj na Jug - Olympiakos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dubrovčani još žale za prvim susretom u Grčkoj gdje su imali veliku priliku za pobjedu, ali su u drugom poluvremenu pali, dopustili Grcima da se vrate iz visokog zaostatka te na kraju čak i pobijede na peterce.

Uoči ovog susreta Jug tako ima bod manje od Olympiakosa, Pr Recco je na vrhu skupine kao zasebna priča, a Talijani današnjim slavljem u Tbilisiju, koje je izvjesno, osiguravaju jedno od prva dva mjesta i samim time i prolaz u četvrtfinale.

Inače, prva dva prolaze u drugu rundu gdje će ponovno biti raspoređeni u skupine dok trećeplasirani i četvrtoplasirani sele u Eurokup. Jug pobjedom protiv Olympiakosa svakako povećava šanse za ostanak u Ligi prvaka dok poraz gotovo sigurno znači put u Eurokup.

U ovom susretu bit će oslabljen za neigranje Amerikanca Hannesa Daubea i Kanađanina Bogdana Djerkovića koji su sa svojim reprezentacijama na Panameričkim igrama.

Olympiakos je polako stigao na radnu temperaturu, izgleda sve bolje i definitivno dolazi jači i opasniji nego što je bio u prvom susretu ovih protivnika u Grčkoj.

Što su rekli

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga: "Imali smo zadnjih dana problema i s nekim ozljedama, pa s povišenim temperaturama i baš je to ono što je sada aktualno kod Zvona i Burđeleza. Ne znam, nisam siguran da će biti spremni za nastup, iako je Burđelez počeo pomalo trenirati prije dan-dva. Dosta toga je drukčije od našeg prijašnjeg susreta u prvom kolu kada smo u Ateni izgubili petercima, ali i kada smo veći dio utakmice odigrali stvarno dobro. Tada je Olympiacos još očito bio izvan forme, tek su počeli s natjecanjima. U međuvremenu su odigrali odlično protiv Pro Recca, trebali su pobijediti. Lagano su svladali Dinamo. Oporavio im se u potpunosti Marton Vamos. Ono što smo radili proteklo vrijeme kada nije bilo utakmica je da smo to konačno uspjeli iskoristiti to vrijeme za manje pripreme. Sigurno je da će se izostanak igrača osjetiti, ali nema kukanja", izjavio je za stranicu HVS-a.

Mjesto, vrijeme

Dubrovnik, Gruž, 19:00

Nedostaju

Jug: Daube, Djerković, Zvono, Burđelez

Olympiakos: -

Prošli međusobni susret

Jug je nastup u Ligi prvaka otvorio gostovanjem u Pireju gdje je izgledao jako dobro većim dijelom susreta, ali je ipak izgubio nakon peteraca s ukupnih 16:15.

Prognoza

Jug ima previše problema i to stavlja Olympiakos u još veću ulogu favorita nego što bi to bio u punim sastavima.

FOTO: HINA/ Baldo MARUNČIĆ

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Dinamo Tbilisi9:16Pro Recco
Jug AO5:15Olympiakos
1Pro Recco 681:52+2918
2Olympiakos (-1)687:57+3011
3Jug AO (+1)667:76-97
4Dinamo Tbilisi 647:97-500

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!