Košarka

Oslabljeni Pelicansi prejaki za Pistonse, nezaustavljivi Wembanyama enigma za Sunse

Branimir Korać • petak, 03.11.2023.
Oslabljeni Pelicansi prejaki za Pistonse, nezaustavljivi Wembanyama enigma za Sunse
Foto: EPA

U noćašnjem programu u NBA ligi, večer uoči prvih susreta in-season turnira, odigrane su četiri utakmice. Za pobjede gostiju pobrinuli su se Victor Wembanyama i Paolo Banchero, dvojac koji predstavlja budućnost lige...

New Orleans Pelicansi upisali su četvrtu ovosezonsku pobjedu, bili su bolji od Detroit Pistonsa sa 125:116. Pistonsi i dalje bez Bojana Bogdanovića nisu uspjeli svladati Pelicanse kojima su nedostajali Zion Williamson i Brandon Ingram. Bez njih momčad je vukao CJ McCollum koji je odradio odlično prvo poluvrijeme u kojem je New Orleans pobjegao na više od 20 razlike.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

McCollum je završio s 33 poena i pet asistencija, Jonas Valančiunas dodao je 23 poena, 13 skokova i pet asistencija, a Matt Ryan 20 poena (6/8 trica). Kod Pistonsa Cade Cunningham ubacio je 22 poena uz 11 asistencija, a rookie Marcus Sasser 19 poena (5/8 trica).

Svijet upoznaje Victora Wembanyamu. Mladi Francuz izabran je kao prvi na draftu, predstavlja budućnost svjetske košarke, a nije mu dugo trebalo da počne u NBA ligi bilježiti čudesne brojeve. Noćas je dominirao protiv Phoenix Sunsa, Spursi su u gostima slavili sa 132:121, a Wembanyama je bio prvo ime susreta.

Upisao je za 34 minute čak 38 poena, deset skokova, dvije asistencije i dvije blokade, a Sunsi nisu uspjeli pronaći način i igrača koji će ga moći braniti. Tek je drugi rookie Spursa uz velikog Admirala Davida Robinsona s više od 100 poena u prvih pet utakmica u karijeri, a od Shaquillea O'Neala nije se pojavio rookie s ovakvim brojevima u ligi u prvih pet nastupa.

Uz njega 19 poena upisao je Zach Collins koji je dodao i osam skokova. Kod Sunsa Devin Booker upisao je 31 poen, 13 asistencija i devet skokova, a Kevin Durant dodao je 28 poena i šest skokova. Jusuf Nurkić za 19 minuta upisao je sedam poena.

Luka Šamanić nije dobio priliku protiv Orlando Magica u porazu Jazza 115:113. Jazz je gubio 112:105 minutu i pol prije kraja, ali s dvije trice Markkanena i slobodnim bacanjima Clarksona napravio je preokret i 20 sekundi prije kraja poveo 113:112. Vrlo brzo prednost na stranu Magica vraća Paolo Banchero, Horton-Tucker ne ubacuje na drugoj strani i Jazz odlazi u poraz.

Kod Orlanda Banchero je ubacio 30 poena uz devet skokova i pet asistencija, Franz Wagner dodao je 21 poen i pet asistencija, a Wendell Carter 14 poena uz deset skokova. Kod Jazza Markkanen je ubacio 22 poena uz sedam skokova, Clarkson 21 poen uz po šest skokova i asistencija, a John Collins 20 poena uz deset skokova.

Toronto jedini nije uspio upisati troznamenkasti broj poena. U gostima kod Philadelphije poražen je 114:99 Sixersi su rutinski slavili, dominirali su susretom i Toronto ih nije mogao pratiti.

Joel Embiid ubacio je 28 poena uz 13 skokova i sedam asistencija, a po 23 poena dodali su Tobias Harris (sedam skokova) i Kelly Oubre (pet skokova). Kod gostiju Scottie Barnes upisao je 24 poena, osam skokova i osam asistencija, OG Anunoby 16 poena, a Dennis Schröder 13 poena i deset asistencija.

NBA:
New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 125:116
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 121:132
Utah Jazz - Orlando Magic 113:115
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 114:99

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!