Ostali sportovi

Tin Venos pobjednik šestog turnira Prvenstva Hrvatske u snookeru

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 03.11.2023.
Tin Venos pobjednik šestog turnira Prvenstva Hrvatske u snookeru

Zagrebački Snooker klub Nugget bio je domaćin šestog turnira Prvenstva Hrvatske na kojem su tijekom dvodnevnog natjecanja snage odmjerili najbolji hrvatski igrači snookera.

Turnir je najbolje otvorio Tin Venos (Zlatar), koji je uz dva sjajna breaka od 70-ak poena svladao Alexandera Sabljaka (Nugget) i time najavio da i na ovom turniru cilja na najviši plasman. Vrijedi istaknuti i tri pobjede slabije rangiranih igrača u dvobojima protiv nositelja grupa. Tako je Anto Lozančić s 2:1 pobijedio klupskog kolegu Nina Reskušića (oba Nugget), istim rezultatom je Ivan Švehla slavio protiv ove sezone vrlo dobrog Filipa Vidmara (oba Nugget), a Aleksandar Vučetić je bio još uvjerljiviji te je s 2:0 pobijedio Sašu Šturbeka (oba Nugget).

Prvo kolo eliminacijske faze natjecanja donijelo je nekoliko iznenađenja. Najprije je Lozančić s 2:0 svladao Sabljaka, a identičan rezultat i još jednu vrijednu pobjedu ostvario je Švehla pobjedom protiv Šturbeka.

Glavni favoriti za pobjednički trofej, Filip Bermanec (Metropolis) i Venos nisu utrošili previše vremena te su bez izgubljenog framea najprije pobijedili Marinka Gojića (Nugget) i Reskušića u osmini finala, da bi potom u nedjeljnim četvrtfinalima jednako uvjerljivim prezentacijama svladali Švehlu i Davora Antičića (Zlatar) te osigurali međusobni polufinalni dvoboj.

Drugo polufinale je uvjerljivom i brzom 2:0 pobjedom protiv Filipa Vidmara dohvatio Filip Blažičko (oba Nugget), a istim rezultatom, iako nakon dosta velike i neizvjesne borbe u oba framea, slavio je i Imran Ayaz (Nugget) protiv Lozančića.

Polufinale između Tina Venosa i Filipa Bermanca, dva ponajbolja hrvatska igrač posljednjeg desetljeća, bilo je svojevrsna repriza finala s rujanskog turnira. I ovaj put je Venos bio taj koji je u većem dijelu meča držao sve konce u svojim rukama, a Bermanec onaj koji je pokušavao sustići prednost protivnika. Na kraju smo svjedočili još jednoj uvjerljivoj pobjedi Venosa, koji je bez izgubljenog framea ušao u svoje treće uzastopno finale.

Drugi polufinalni meč između aktualnog prvaka Imrana Ayaza i Filipa Blažička ponudio je više neizvjesnosti. Nakon podjele plijena u prva dva framea, u odlučujućem je Blažičko na vrijeme podigao razinu svoje igre i uz nekoliko lijepih kombinacija ušao u svoje drugo ovosezonsko finale, u kojem ga je, kao i u prvom, čekao isti protivnik.

Iako je Venos bio popriličan papirnati favorit, niti jedan frame finalnog meča nije bio jednosmjerna ulica. Štoviše, Blažičko je uz malo više koncentracije i preciznosti mogao ugroziti pobjedu Venosa, koji je u finalu vjerojatno prikazao svoju najslabiju igru tijekom cijelog turnira. No, na kraju će se pamtiti samo da je stigao do svoje treće ovosezonske turnirske pobjede i time i dalje ostao u igri za uvrštavanje na reprezentativni popis za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Sarajevu.

Rezultati:

Četvrtfinala: Bermanec (Metropolis) – Švehla (Nugget) 2:0, Venos (Zlatar) – Antičić (Zlatar) 2:0, Blažičko (Nugget) – Vidmar (Nugget) 2:0, Ayaz (Nugget) – Lozančić (Nugget) 2:0

Polufinala: Venos (Zlatar) – Bermanec (Metropolis) 2:0, Blažičko (Nugget) – Ayaz (Nugget) 2:0

Finale: Venos (Zlatar) – Blažičko (Nugget) 3:0

PH rang lista:
1. Filip Bermanec (Metropolis) 6340, 2. Imran Ayaz (Nugget) 5160, 3. Alexander Sabljak (Nugget) 4296, 4. Davor Antičić (Zlatar) 4092, 5. Marinko Gojić (Nugget) 3972, 6. Saša Šturbek (Nugget) 3852, 7. Filip Vidmar (Nugget) 3740, 8. Nino Reskušić (Nugget) 3692, 9. Marko Rkman (Nugget) 3640, 10. Filip Blažičko (Nugget) 3560.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!