Košarka

Šarić još jednom odličan, Warriorsi u zadnjoj sekundi osigurali pobjedu protiv Thundera

Branimir Korać • subota, 04.11.2023.
Šarić još jednom odličan, Warriorsi u zadnjoj sekundi osigurali pobjedu protiv Thundera
Foto: EPA

Krenuo je In-Season Tournament, novost koju NBA liga predstavlja ove sezone, a Golden State Warriorsi krenuli su pobjedom. U dramatičnom dvoboju svladali su Oklahoma City Thunder sa 141:139...

Sjajnu utakmicu odradili su Golden State Warriorsi i Oklahoma City Thunder, a Warriorsi su na kraju proslavili pobjedu 141:139.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U posljednjoj sekundi Stephen Curry ubacio je za pobjedu, pregledavao se na monitoru taj koš, Thunder je bio uvjeren kako je Draymond Green pomogao lopti da uđe u koš, ali suci su ipak priznali ubačaj Curryja i Warriorsi su slavili.

Od početka je to bio dvoboj na veliki broj poena i u sve četiri četvrtine obje momčadi ubacile su svaka preko 30 poena.

Koncept novog natjecanja usred sezone svidio se jednima i drugima.

"Vidjeli ste dvije momčadi kako se natječu, dosta smo govorili o In-Season turniru i to je poput play-off utakmice. Bilo je zabavno, intenzitet je bio visok i svaka čast ligi što nam je omogućila ovakvu utakmicu u studenom", rekao je nakon susreta Green.

Warriorsi su tako došli do prve pobjede u skupini, a sljedeći protivnik u ovom natjecanju bit će im Timberwolvesi. No, prije tog dvoboja, čeka ih i nedjeljno gostovanje kod Cavaliersa u susretu regularne sezone.

Do pobjede je Warriorse predvodio Curry s 30 poena (5/10 trica), osam skokova i sedam asistencija, a ponovno je sjajan bio Dario Šarić. On je za 20 minuta ubacio 20 poena (2/2 za dva, 4/7 za tri, 4/4 slobodna) uz šest skokova i tri asistencije.

Kod Thundera Luguentz Dort ubacio je 29 poena uz pet skokova, a Chet Holmgren dodao je 24 poena, osam skokova i pet asistencija.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 139:141

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!