Košarka

Vragović ponovno u Dubravi: 'S posebnim emocijama sam ušao u dvoranu, jedva čekam prvi nastup'

Mihaela Bradovski • subota, 04.11.2023.
Vragović ponovno u Dubravi: 'S posebnim emocijama sam ušao u dvoranu, jedva čekam prvi nastup'
Foto: Kristijan Komarica

Iz Dubrave je otišao u ljeto 2010. godine u Cibonu s prosjekom od 22 poena i četiri asistencije po utakmici. Nakon trinaest godina u najdraži klub u kojem je prošao sve mlađe dobne kategorije vratio se Karlo Vragović (34) koji je s Lavovima potpisao trogodišnji ugovor.

Uslijed bogate karijere u kojoj je nosio dresove Cibone, Zadra, HKK Širokog, Burse (Turska), Steaue (Rumunjska) te kratko vrijeme Arke Gdyna (Poljska) i Cedevite Junior došlo je vrijeme za povratak u žuti dres.

Igraj na Dubrava - Dubrovnik na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Uvijek je lijepo se vratiti doma jer kako se kaže svugdje je lijepo, a doma najljepše. S posebnim emocijama sam ušao u dvoranu i s velikim nestrpljenjem očekujem prvi nastup. Izuzetno mi je drago što sam se vratio u svoj klub, vrhunski organiziran i da pomognem ovoj mladoj momčadi, a naravno i klubu koji mi je dao sve što sam napravio u karijeri. Želja mi je da odužim na najbolji mogući način i da svi zajedno napravimo jednu lijepu priču", kazao je Karlo koji se još jedanput osvrnuo na organizacijski nivo:

"Klub je stvarno vrhunski organiziran i moram se naravno zahvaliti ljudima iz kluba koji su mi omogućili da se vratim, a ja stvarno nisam puno razmišljao jer smo se brzo dogovorili i vjerujem da ćemo kroz ovaj duži period od tri godine podići klub za još jednu stepenicu više."

Karlo dolazi u momčad kojoj je start sezone pokazao neophodnost dovođenja nekog iskusnog igrača.

"Već ovih nekoliko treninga što sam imao sa momčadi su pokazali da imamo mladu, talentiranu momčad željnu napretka i stvarno su me odlično prihvatili. Nikad nisam imao problema s prilagodbama jer želim biti njima određeni uzor i na terenu i izvan njega. Vjerujem da im je trebao jedan iskusniji igrač kao što sam ih ja imao pored sebe kada sam bio u njihovim godinama i tada su meni strašno puno pomogli Krunić, Gnjidić, Maloča i ostali", dodao je Vragović kojeg s Dubravom čeka veliki broj utakmica u izazovnoj sezoni.

"Jako mi je drago da klub igra i Alpe Adria Cup jer mislim da bi svi klubovi trebali težiti tome da igraju i međunarodne utakmice. To je jedini pravi put jer mi moramo izaći iz ovog regionalnog okruženja jer se košarka igra svugdje i svi ulažu kako bi između ostalog razvijali i svoje mlade igrače kao što ima Dubrava."

Karlo je u žutom dresu debitirati već danas kada Dubrava od 19 sati dočekuje Dubrovnik, piše Dubravina stranica.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!