Ostali sportovi

FNC 13: Croata još jednom ugušio Vasu Bakočevića, Trušček bez šanse protiv Marjanovića

Branimir Korać • nedjelja, 05.11.2023.
FNC 13: Croata još jednom ugušio Vasu Bakočevića, Trušček bez šanse protiv Marjanovića
Foto: Pixsell

13. FNC-ov event održan je u beogradskom Pioniru, viđeno je nekoliko odličnih borbi, a u naslovnoj borbi večeri Nikola Joksović obranio je pojas prvaka protiv Save Lazića...

Nekoliko borbi pompozno su najavljivane i značajno su podigle zanimanje,m svakako ona naslovna za pojas prvaka između Nikole Joksovića i Save Lazića, ali možda još i više uzvrat između Francisca Barrija Croate i Vase Bakočevića.

Igraj na MMA na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Croata je slavio u Šibeniku 2021. godine gušenjem nakon ozljede Bakočevića, do danas je bilo previše prozivanja s obje strane i baš zato se s nestrpljenjem očekivala ova borba. Ovaj put bila je na Bakočevićevom terenu, cijela dvorana bila je na njegovoj strani, no nije pomoglo.

Bio je to sudar dva različita stila u kojem se nametnuo Barrio koji je imao borbu potpuno pod kontrolom.

Bakočević kao bolji udarač tražio je borbu u sredini ringa, čak je početkom druge runde dobro pogodio Croatu i poslao ga na pod, ali svjestan da dolje ima male šanse, tražio je nastavak na nogama, no vrlo brzo Croata je odveo borbu tamo gdje mu najviše odgovara, uz žicu i u parter.

U drugoj rundi uspio je s leđa gušenjem prisiliti Bakočevića na predaju i drugi put u drugom međusobnom dvoboju uzeti pobjedu.

Nakon toga uslijedila je borba za FNC-ov pojas koji je Nikola Joksović obranio svladavši Savu Lazića.

Joksović se pokazao spremnijim borcem i dok je prva runda bila prilično izjednačena s dobrim fazama kod jednog i drugog, u drugoj je počela kopniti Lazićeva snaga.

Minutu i pol prije kraja runde Joksović je gušenjem završio posao.

Spomenimo i kako je ranije nastupio i Ivica Trušček, hrvatski veteran slobodne borbe, ali upisao je lagan poraz od Jovana Marjanovića. Mlađi i spremniji borac nanio je kickovima veliku štetu Truščeku i odnio pobjedu prekidom u drugoj rundi.

Još jedan FNC-ov event koji je ponudi spektakl, zanimljive borbe i odmah se okrećemo FNC-u 14 koji će se održati u Sarajevu. Tamo bi se trebao boriti i povratnik Tomo Spahović protiv opasnog Slovenca Mirana Fabjana.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!