Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši krenuli uvjerljivim porazom u snažnoj Trophy diviziji

Sportnet, Branimir Korać • subota, 04.11.2023.
Hrvatski ragbijaši krenuli uvjerljivim porazom u snažnoj Trophy diviziji

Hrvatska ragbijaška reprezentacija otvorila je novi ciklus natjecanja u Trophy diviziji europskog Kupa nacija porazom u Pragu od Češke 48:22 (36:7).

U prvoj utakmici nove sezone Trophy divizije europskog Kupa nacija hrvatski su ragbijaši izgubili u Pragu od Češke 48:22 (36:7). Česi su krenuli uraganski i pred tisuću gledatelja u svom centru Marketa, na umjetnoj travi, na kojoj naši nikad nisu igrali i odradili su samo jedan trening, već nakon 20 minuta zabili su četiri zgoditka i poveli 31:0.

Do kraja poluvremena je Nik Jurišić uspio smanjiti na 31:7 polaganjem i pretvaranjem, ali su domaćini zabili još jednom i na odmor otišli s velikom prednošću.

U drugom dijelu Hrvatska je zaigrala s više rizika, nizala je akcije u više faza, ali dvaput su domaćini pobjegli u kontru i nakon sat vremena igre semafor je pokazivao 48:7.

No, do kraja su Vlajčević, Vraneševići Jurišić još jednom uspjeli lijepim akcijama probijati češku obranu i ublažili su poraz.

"Postavili smo visoke standarde i u prvom poluvremenu nismo bili na toj razini. Previše smo griješili. Ima više razloga, ali izgovore ne želim. Pozitivno iz ove utakmice je što su momci pokazali srce u drugom dijelu i došli do bonus boda za četiri polaganja", rekao je izbornik Anthony Poša.

Kohout je za Čehe postigao dva polaganja, a Vomacka, Pavlik, Dupuy, Hosek i Koblic po jedno, dok je b>Cimprich pogodio jedan kazneni udarac i pet pretvaranja.

U drugoj subotnjoj utakmici Ukrajina je u Makarskoj ugostila Litvu i izgubila 32:14. Tako nakon tri odigrana susreta u našoj skupini pobjede imaju Švedska, Češka i Litva, po jedan poraz Češka, Hrvatska i Ukrajina, dok Švicarska još nije igrala.

Iduće subote u Makarskoj se sastaju Hrvatska i formalni domaćin te utakmice Ukrajina, a potom 18. studenoga također u Makarskoj Hrvatska i Švedska.

Za Hrvatsku su igrali: Biškić, Altamirano, Mau'u, Buljac, Brčić-Šušak, Svaguša, Galić, Perić, Vranešević, Jurišić, Perica, Grčić, Majstorović, Vlašić, Pavlović, a tijekom drugog poluvremena ušli su Brčić, Kordun, T. Miloš, Rudić, Lerotić, Buljanović i Vlajčević.

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!