Tenis

Swiatek u prilici zaključiti godinu na prvom mjestu WTA ljestvice

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 06.11.2023.
Swiatek u prilici zaključiti godinu na prvom mjestu WTA ljestvice
Foto: EPA

Iga Swiatek u polufinalu završnog WTA turnira u Cancunu svladala je Arinu Sabaljenku u dva seta. Pobjedom u finalu može se vratiti na prvo mjesto WTA ljestvice...

Poljakinja Iga Swiatek borit će se protiv Amerikanke Jessice Pegule za naslov pobjednice WTA Finala u meksičkom gradu Cancunu, gdje je u nedjeljnom polufinalnom meču svladala prvu tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabaljenku sa 6:3, 6:2.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to polufinalni dvoboj koji je na rasporedu bio u subotu, ali je zbog kiše odgođen za nedjelju. Swiatek je u devetom međusobnom dvoboju lako došla do šeste pobjede i tako si omogućila da osvajanjem naslova u Cancunu drugu godinu zaredom završi sezonu na broju 1 pojedinačne WTA ljestvice.

Pegula je još u subotu svladala sunarodnjakinju Coco Gauff sa 6:2, 6:1 pa će se u finalu sastati dvije tenisačice koje su do meča za naslov stigle sa sve četiri pobjede. Finalni meč je na rasporedu od 23.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

U ponedjeljak (19.30 sati) će biti odigran i finalni dvoboj parova, a za naslov će se boriti američko-australski par Nicole Melichar-Martinez - Ellen Perez protiv njemačko-ruske kombinacije Laura Siegemund - Vjera Zvonarjova.

WTA Cancun, polufinale:
Iga Swiatek - Arina Sabaljenka 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!