Košarka

Šarićev dobar nastup u pobjedi Warriorsa u Detroitu, Zubac i Šamanić poraženi

Branimir Korać • utorak, 07.11.2023.
Šarićev dobar nastup u pobjedi Warriorsa u Detroitu, Zubac i Šamanić poraženi
Foto: EPA

Trojica Hrvata noćas su bila u akviji u NBA ligi. Dario Šarić odigrao je najbolje, a njegovi Warriorsi upisali su pobjedu dok su u porazima sudjelovali Ivica Zubac i Luka Šamanić...

Nakon lošijeg nastupa u gostima kod Cleveland Cavaliersa, Dario Šarić vratio se u pozitivu na gostovanju kod Detroit Pistonsa. Odigrao je još jednu dobru utakmicu i pomogao Warriorsima na putu do pobjede.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pistonsi su se borili i pokušavali stvoriti probleme Warriorsima i dobro su se držali do završnice kada su gosti prelomili utakmicu.

Detroit je na četiri i pol minute prije kraja došao na samo dva poena zaostatka, ali onda Stephen Curry veže četiri poena i odvaja Warriorse i Detroit više nije imao niti jedan posjed za hvatanje egala u ovom susretu.

Šarić je za 21 minutu na parketu ubacio 12 poena (2/3 za dva, 2/5 za tri, 2/2 slobodna) te uhvatio šest skokova. Najbolji je bio Curry s 34 poena (7/17 trica) dok su po 17 poena dodali Klay Thompson unatoč trici 1/8 i Chris Paul koji je upisao i pet skokova i šest asistencija.

Kod poraženih po 21 poen ubacili su Cade Cunningham (pet asistencija) i Killian Hayes (sedam asistencija). Isaiah Stewart dodao je 17 poena i 11 skokova.

Poraz su upisali Los Angeles Clippersi u gostima kod New York Knicksa u debiju Jamesa Hardena u dresu Clippersa. Knicksi su u posljednjoj dionici odigrali odlično i tu su otišli do visoke pobjede.

Ivica Zubac imao je najviše izgubljenih lopti kod Clippersa, njih pet, a za 30 minuta provedenih na parketu upisao je osam poena (3/3 za dva, 2/4 slobodna) uz sedam skokova (četiri u napadu) i tri blokade.

Najefikasniji je bio Kawhi Leonard s 18 poena i pet skokova dok su po 17 poena dodali Russell Westbrook i James Harden (šest asistencija). Clippersi imaju petorku s četvoricom bivših ili aktualni All-Star igrača, a podbacio je među njima Paul George koji je šutirao iz igre 2/10 i imao četiri izgubljene lopte.

Najbolji kod Knicksa bili su Julius Randle s 27 poena i deset skokova, RJ Barrett s 26 poena i šest skokova te Mitchell Robinson s 13 poena i 15 skokova.

Jazz nije najbolje ušao u sezonu i upisao je već šesti poraz. Ovaj put u gostima kod Chicaga, Bullsi su slavili sa 130:113.

Od početka su stvari išle krivim smjer, za Jazz koji je tonu u sve veći zaostatak i pitanje pobjednika dobilo je svoj odgovor dosta rano.

Tako je i Luka Šamanić dobio priliku u garbage timeu, za četiri minute na parketu upisao je tri poena (1/2 trica), skok i asistenciju.

Najbolji kod Jazza bili su Lauri Markkanen s 29 poena (5/12 trica) i pet skokova te Walker Kessler s 15 poena i 15 skokova. Kod Bullsa Zach LaVine ubacio je 24 poena, a DeMar DeRozan 21 poen uz pet skokova.

NBA:
Detroit Pistons - Golden State Warriors 109:120
New York Knicks - Los Angeles Clippers 111:97
Chicago Bulls - Utah Jazz 130:113

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!