Nogomet

Feyenoord slavljem u Rimu može napraviti veliki korak prema osmini finala Lige prvaka

Branimir Korać • utorak, 07.11.2023.
Feyenoord slavljem u Rimu može napraviti veliki korak prema osmini finala Lige prvaka
Foto: EPA

Dvoboj trećeg kola skupine E Lige prvaka između Lazija i Feyenoorda od velikog je značaja. Ovaj dvoboj može razjasniti sliku oko putnika u osminu finala Lige prvaka, ali može i cijelu priču značajno zakomplicirati...

U skupini E Lige prvaka nakon tri kola ništa nije puno jasnije. Možda je tek Celtic u teškoj situaciji i s manjim šansama za prolaz, ali niti on nije u bezizlaznoj situaciji. Treće mjesto i nokaut faza Europske lige bježe mu tri boda, a drugo mjesto i ostanak u Ligi prvaka bježe mu četiri boda.

Igraj na Lazio - Feyenoord na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Feyenoord je trenutno na prvom mjestu sa šest bodova, ima bod više od drugoplasiranog Atletica i dva boda više od trećeplasiranog Lazija. Nizozemci su zadovoljni dosad odrađenim, međutim svjesni su kako se percepcija vrlo brzo može promijeniti.

U nepovoljnom raspletu za Feyenoord može se dogoditi da padne na treću poziciju, a to će se dogoditi ako Nizozemci izgube u Rimu od Lazija, a madridski Atletico istovremeno upiše pobjedu protiv Celtica. Takav rasplet uopće nije nerealan.

Feyenoord igra brz i otvoren nogomet, vrlo je efikasan, a za očekivati je da će i Laziju stvoriti dosta problema. Čak i da zaigra zatvorenije, ima dovoljno brzih i kvalitetnih igrača koji mogu staviti domaćina na muke u tranziciji.

Jedini poraz u dosadašnjem dijelu natjecanja upisao je na gostovanju u Madridu kod Atletica i to s 3:2. U tom susretu je dva puta vodio, međutim nije uspio završiti posao i dopustio je domaćinu preokret i pobjedu.

Lazio je u prva tri kola upisao po pobjedu, remi i poraz, poražen je baš od Feyenoorda s 3:1 u prošlom kolu, a pobjedu je upisao kod Celtica.

Što su rekli

Maurizio Sarri, trener Lazija: "Bit će to važan dvoboj za sam rasplet u skupini, a mi ćemo pokušati doći do pobjede. Pokušat ćemo odigrati na svom maksimumu jer znamo koliko se Feyenoord promijenio u odnosu na prošlu sezonu i koliko je snažniji. Morat ćemo biti brži s loptom."

Arne Slot, trener Feyenoorda: "Došli smo u Rim ponizno, ali s pozitivnim razmišljanjem. Tijekom prošlosti dosta smo protivnika svladali u Nizozemskoj pa izgubili u gostima. Pokušat ćemo to ovdje izbjeći iako znamo kako nas čeka jako težak posao."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rim, Olimpico, 21:00

Sudac: Simon Marciniak (Poljska)

Nedostaju

Lazio: Casale, Marušić (ozljede)

Feyenoord: Minteh (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Feyenoord je prošlog mjeseca u Rotterdamu slavio s 3:1. Dva gola Santiaga Gimeneza bila su dovoljna.

Prognoza

Lazio je blagi favorit na osnovu domaćinstva, ali čak i da Feyenoord upiše pobjedu, ne bi bilo iznenađenje.

FOTO: EPA/OLAF KRAAK

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Atlético Madrid6:0Celtic
Lazio1:0Feyenoord
1Atlético Madrid 617:6+1114
2Lazio 67:7010
3Feyenoord 69:10-16
4Celtic 65:15-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!