Nogomet

Manchester City i RB Leipzig novim pobjedama potvrdili prolaz u osminu finala Lige prvaka

Mihaela Bradovski • utorak, 07.11.2023.
Manchester City i RB Leipzig novim pobjedama potvrdili prolaz u osminu finala Lige prvaka
Foto: EPA

Manchester City i Leipzig sukladno svim očekivanjima izborili su prolazu u osminu finala Lige prvaka. U četvrtom kolu slavili su protiv Young Boysa i Crvene zvezde te i matematički prolaze dalje...

Manchester City - Young Boys 3:0

Young Boys doputovao je u Manchester svjestan da nema što tražiti te je i izgledao kao momčad koja će biti presretna sa što manje primljenih golova. U konačnici udarci na gol 27:0, igrač manje za Young Boys od 53. minute i gosti mogu biti i zadovoljni porazom od samo tri gola razlike.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Manchester City od početka je dominirao, a stigao je do pogotka u 23. minuti. Dobra kombinacija domaćina prekinuta je prekršajem u 16 metara na Matheusu Nunesu i dosuđen je kazneni udarac. Loptu je uzeo Erling Haaland koji mirno zabija za 1:0.

U samoj završnici prvog poluvremena Phil Foden odvodi Manchester City do drugog pogotka. Grealish je dao loptu za Fodena koji je lakoćom prošao Garciju i onda iskosa rutinski zabio.

U 51. minuti Haaland je krasnim pogotkom odveo Manchester City do 3:0. Opalio je sa 17 metara i to neočekivano u suprotni kut ostavivši vratara bez ikakve šanse.

Još teža situacija za goste od 53. minute. Sandro Lauper nepreznim startom na Akea zaradio je drugi žuti karton i ostavio Young Boys s desetoricom.

Doi kraja susreta igralo se na jedan gol, domaćin se ispromašivao i ostalo je 3:0. Mateo Kovačić igrao je do 80. minute kada ga je zamijenio Jeremie Doku dok je Jošpko Gvardiol odradio cijelu utakmicu.

Crvena zvezda - Leipzig 1:2

Puno neizvjesnije bilo je u Beogradu gdje je Leipzig gostovao kod Crvene zvezde i u susretu s pregršt prilika slavcio je s 2:1.

Nije se dugo čekalo na prvi pogodak, već u osmoj minuti Xavi Simons doveo je goste u vodstvo. Dobio je loptu na 30-ak metara i lakoćom je došao do kaznenog prostora te lijepo pogodio u suprotni kut.

Nizali su gosti prilike i pravo je čudo da se na odmor otišlo samo s 1:0. Najbolje situacije imao je Openda, ali je puno toga promašio.

U 50. minuti blizu pogotka bio je i Šeško koji je pucao odlično izvana, ali pogodio je vratnicu, u nastavku akcije dobio je loptu u 16 metara i neshvatljivo promašio.

Nakon silnih promašaja Openda je u 77. minuti ipak pogodio, pobjegao je u kontru i zabio za 2:0.

Tri minute kasnije Crvena zvezda je smanjila zaostatak. Bukari je ubacio u 16 metara, a Benjamin Henrichs skrenuo je loptu u svoju mrežu.

Imali su Beograđani u završnici veliku priliku za poravnanje, ali nije bio precizan Olayinka.

FOTO: EPA/PETER POWELL

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Manchester City3:0Young Boys
Crvena zvezda1:2RB Leipzig
1Manchester City 618:7+1118
2RB Leipzig 613:10+312
3Young Boys 67:13-64
4Crvena zvezda 67:15-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!