Sportnet

Brozović odigrao cijelu utakimcu, Al Nassr na korak do prolaza

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 08.11.2023.
Brozović odigrao cijelu utakimcu, Al Nassr na korak do prolaza
Foto: Pixsell

Marcelo Brozović odigrao je svih 90 minuta za saudijski Al Nassr koji je gostovao kod katarskog Al-Duhaila u azijskoj Ligi prvaka. Do pobjede je stigao s 3:2...

Saudijski klub Al Nassr, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, korak je do plasmana u osminu finala azijske Lige prvaka nakon što je u susretu četvrtog kola skupine E upisao i četvrtu pobjedu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Al Nassr je na gostovanju pobijedio katarski Al Duhail s 3:2 i sada vodi na ljestvici skupine s maksimalnih 12 bodova, pet više od drugoplasiranog iranskog Persepolisa.

Plasman u osminu finala osigurat će pobjednici deset skupina, te po još tri drugoplasirane ekipe iz zapadne i istočne regije.

Junak susreta bio je brazilski napadač Anderson Talisca koji je zabio sva tri gola za goste u 27., 37. i 65. minuti, dok je za katarski klub dvostruki strijelac bio Philippe Coutinho. Bilo je to u 8. minuti i 80. minuti iz penala.

Za saudijski klub je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, dok je Cristiano Ronaldo dobio poštedu. Jedini klub koji je do sada osigurao prolaz je Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je na gostavanju pobijedio saudijsku Al Feihu sa 3:2.

Dva gola zabio je Kodjo Laba u 29. i 40., a među strijelce se upisao i Soufiane Rahimi u 64. minuti. Za domaći sastav golove su zabili Anthony Nwakaeme (53) i Al Qaydhi (90+6).

Al Ain dva kola prije kraja kvalifikacija ima nedostižnih osam bodova više od uzbekistanskog Pakhtakora i osigurao je "jedinicu".

Azijska Liga prvaka:
Al-Duhail - Al Nassr 2:3
Al Feiha - Al-Ain 2:3

FOTO: Hrach Khachatryan/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!