Nogomet

Kopenhagen želi ponoviti 2006. godinu, United novu pobjedu

Petar Jenjić • srijeda, 08.11.2023.
Kopenhagen želi ponoviti 2006. godinu, United novu pobjedu
Foto: EPA

U susretu četvrtog kola skupine A Lige prvaka, nogometaši Kopenhagena igrat će pred svojim navijačima protiv Manchester Uniteda i pokušati doći do prve pobjede. Gosti su u prvoj međusobnoj utakmici prije dva tjedna minimalno slavili...

Danas se nastavlja četvrto kolo Lige prvaka, a u skupini A gledat ćemo dvoboj Kopenhagena i Manchester Uniteda koji su u prvoj međusobnoj utakmici na Old Traffordu odigrali vrlo izjednačen susret. Do minimalne pobjede stigao je domaćin.

Igraj na Kopenhagen - Manchester United na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon spomenute utakmice United je upisao prvenstveni poraz od Manchester Cityja s 3:0, a zatim ga je istim rezultatom iz Liga kupa izbacio Newcastle. Uoči puta prema Danskoj gostovao je kod Fulhama i svladao ga golom Bruna Fernandesa u sami smiraj utakmice. To je dovoljno za osmo mjesto i 18 osvojenih bodova s gol razlikom 12:16.

Kopenhagen može uzeti ponešto pozitivnih stvari iz poraza od Manchester Uniteda u prvom susretu u kojem su u zadnjim minutama gotovo došli i do boda. Međutim, dojam ne donosi dodatne bodove, a danska momčad trenutno je na samo jednom s gol razlikom 3:5. Iako je obrana dobra, a i Galatasaray i United su primili više pogodaka, napad treba donijeti svoj dio.

Nakon zadnje utakmice Lige prvaka Kopenhagen je bio domaćin Hvidovreu u prvenstvu i svladao ga s 4:0. Nakon toga je s 1:0 bio bolji od Midtjyllanda u nacionalnom Kupu, a protekli vikend je, nakon golijade, slavio s 4:2 u gostima kod Randersa, iako se dva puta nalazio u zaostatku. Vodeći je na ljestvici prvenstva s 32 boda iz 14 utakmica, tri više od Brondbyja.

Kopenhagen će ugostiti Manchester United po prvi puta od studenoga 2006. godine kada su također igrali u skupini Lige prvaka, a danska momčad tada je minimalno slavila pogotkom Marcusa Allbacka. Iako je osvojila posljednje mjesto u skupini iza Uniteda, Celtica i Benfice, ali s čak sedam bodova, ta je sezone definitivno navijačima ostala u dobrom sjećanju.

Domaćin u kadru sigurno neće imati Williama Clema, Davida Khocholavu i Birgera Melinga, dok su pod upitnikom nastupi Mohameda Elyounoussija i Andreasa Corneliusa. S druge strane van kadra su Casemiro, Lisandro Martinez, Luke Shaw, Amad Diallo, Jadon Sancho i Tyrell Malacia, dok su pod upitnikom Marcus Rashford, Victor Lindelof i Harry Maguire.

Što su rekli

Jacob Neestrup, trener Kopenhagena: "Morate biti oprezni kada kažete tko je favorit u nekoj utakmici. Naš je cilj natjecati se i vjerujem da ćemo 100 posto sutra pobijediti, to je tako. Moramo pobijediti kako bismo imali šanse za prolazak dalje."

"Erik ten Hag, trener Manchester Uniteda: "Sretan sam s osvojenim bodovima do sada, iako nismo igrali dobro, ali smo u poziciji gdje se natječemo za sve. Želimo igrati bolje i to je naš cilj. Kopenhagen je odigrao solidno na Old Traffordu. Mislim da mi nismo imali dobru utakmicu, ali svejedno smo pobijedili. Moramo podići razinu izvedbe."

Mjesto, vrijeme, suci

Parken stadion, Kopenhagen, 21:00

Sudac: Donatas Rumšas (Litva)

Nedostaju

Kopenhagen: Khocholava, Meling, Clem (ozljede), Cornelius i Elyounoussi pod upitnikom

Manchester United: Malacia, Shaw, Casemiro, Martinez, Diallo (ozljede), Sancho (disciplinsko) Maguire, Rashford i Lindelof pod upitnikom

Zadnji susret

Jako tijesna utakmica na Old Traffordu završila je pobjedom domaćina koji je slavio golom Harryja Maguirea.

Prognoza

Kopenhagen igra dobro u Ligi prvaka, iako je osvojio samo jedan bod. Dosta je namučio Bayern, a namučit će večeras i Engleze koji bi ipak trebali doći barem do minimalne pobjede.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bayern2:1Galatasaray
København4:3Manchester United
1Bayern 612:6+616
2København 68:808
3Galatasaray 610:13-35
4Manchester United 612:15-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!