Nogomet

Inter po potvrdu prolaska u osminu finala ide u Salzburg

Petar Jenjić • srijeda, 08.11.2023.
Inter po potvrdu prolaska u osminu finala ide u Salzburg
Foto: EPA

RB Salzburg i Inter večeras će odmjeriti snage u sklopu četvrtog kola Lige prvaka. Današnjom pobjedom gosti mogu osigurati plasman u sljedeću fazu natjecanja...

Večeras će snage u skupini D Lige prvaka odmjeriti RB Salzburg i Inter, u sklopu četvrtog kola. Dvoboj na Red Bull Areni u Salzburgu na rasporedu je od 21 sat, a talijanska momčad pokušat će svladati Austrijance i drugi put zaredom.

Igraj na RB Salzburg - Inter na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trenutno stanje u skupini kaže da Real Sociedad i Inter imaju po sedam bodova, Salzburg je treći s tri boda, a Benfica na dnu skupine bez ijednog boda. Matematički bi Inter današnjom pobjedom osigurao jedno od prva dva mjesta te tako izborio plasman u osminu finala najjačeg europskog klupskog natjecanja.

U prvoj međusobnoj utakmici 24. listopada, Inter je na San Siru slavio s 2:1. Golove su postigli Alexis Sanchez i Hakan Calhanoglu iz penala, dok je jedini strijelac za goste bio Oscar Gloukh. Hrvatski nogometaš Roko Šimić krenuo je u početnoj postavi poražene momčadi, a igrao je sve do 71. minute.

Salzburg je nakon toga upisa prvenstvenu pobjedu protiv Altacha 3:0 te izbacio Hartberg nakon penala u osmini finala Kupa. Uoči današnje utakmice slavio je u gostima kod Tirola s 2:0 te tako nakon 13 kola ima 29 bodova. To je dovoljno za prvo mjesto, a prvi pratitelj je Sturm Graz koji ima dva manje, dok je treći LASK s 25 bodova.

Još od 27. rujna i poraza od Sassuola, Inter nije izgubio utakmicu, a pri tome je uz šest pobjeda upisao samo jedan remi, protiv Bologne 2:2. Nakon spomenutog slavlja protiv Salzburga, na domaćem terenu minimalno je slavio protiv Rome (1:0), kao i na gostovanju kod Atalante (2:1). Trenutno je prvi s 28 bodova iz 11 utakmica, dva manje ima Juventus, a šest manje Milan.

Jako puno problema s ozljedama ima austrijska ekipa kojoj neće igrati: Bryan Okoh, Justin Omoregie, Lukas Wallner, Fernando, Kamil Piatkowski, Aleksa Terzić i Maurits Kjaergaard, dok pravo nastupa nema Daouda Guindo. S druge strane, Benjamin Pavard propustit će ostatak grupne faze, u kadru nema Juana Cuadrada, dok je pod upitnikom Marko Arnautović.

Što su rekli

Gerhard Strauber, trener Salzburga: "Moramo igrati otvorenu i protivniku stvoriti probleme. Ako budemo igrali slobodno, kao na San Siru, možemo iskusnim Interovim igračima stvoriti teškoće. To je ono što moramo izvući iz prve utakmice, jako puno stvari mora ići na našu stranu kako bismo ostavili bodove kod kuće. Znamo kako stvoriti Interu nelagode, pokušat ćemo ih ostvariti."

Simone Inzaghi, trener Intera: "Znamo važnost ove utakmice, ali isto tako znamo da je naš protivnik na San Siru pokazao svoju kvalitetu. Fizički je jaka momčad koja trče jako i ima dobre igrače. Poštujemo ovu momčad koja je uvijek dobro igrala u Ligi prvaka."

Mjesto, vrijeme, suci

Red Bull Arena, Salzburg, 21:00

Sudac: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)

Nedostaju

RB Salzburg: Terzić, Piatkowski, Kameri, Kjaergaard, Fernando, Koita, Okoh, Omoregie (ozljede), Guindo (bez prava nastupa)

Inter: Pavard, Cuadrado (ozljede), Arnautović pod upitnikom

Zadnji susret

Prije dva tjedna Inter je kao domaćin na San Siru slavio rezultatom 2:1.

Prognoza

Iako se austrijska momčad nada da će prventvenu formu moći prebaciti i na Ligu prvaka, teško je očekivati njihovo uzimanje punog plijena. Tako da za večeras očekujemo Interovu pobjedu.

FOTO: EPA/Daniel Dal Zennaro

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Real Sociedad3:1Benfica
Salzburg0:1Inter
1Real Sociedad 67:2+512
2Inter 68:5+312
3Benfica 67:11-44
4Salzburg 64:8-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!